Syksyllä varasimme tilkkukillallemme näyttelytilan Ylöjärven kirjasto Leijasta. Teemana oli "Kesä mielessä". Sovittiin, että kukin tekee 30 cm x 30 cm:n blokkeja ja 16,5 cm x 16,5 cm:n hirsimökkiblokkeja, kesäisissä kuvissa ja väreissä.

nayttely_kimppatyo

Isommista blogeista kasattiin kiltaillassa tilkkupinta, jota sitten yksi sun toinen tikkasi. Työ tuli minulle siinä vaiheessa, kun blokkeja oli tikattu. Tikkasin koneella väliruudut ja reunat, enkä ollut riittävän nopea siinä, että olisin saanut siirrettyä reunuksen ja ripustuskujan tekemisen seuraavalle, niin sitten tekaisin nekin. Työ on kuvassa reunimmainen oikealla.
Pienemmistä blokeista kasattiin 9 neliön tyynyjä.

nayttely_kiertolaiset

Syksyllä aloitimme yhteisprojektina kiertolaiset. Kiertolaisessa keskimmäisen blokin tekee kukin kiltalainen omaan työhönsä, hän voi esittää toiveita väreistä, seuraavien kaitaleiden koosta ja liittää mukaan kankaita, joita toivoo osittain kiertolaisessa käytettävän ja halutessaan myös kertovan, mitä on työstä tekemässä (peitto,liina,seinävaate jne.). Seuraavan kerran keskusblokin tekijä näkee työnsä vasta siinä vaiheessa, kun se on kiertänyt jokaisella ja palaa hänelle viimeisteltäväksi.

nayttely_haastetyot;

Vielä kolmas kimppakiva oli haastetyö. Tilkkupäivillä Vaasassa tuotiin tilkkuväen markkinoille FQ-kangas, siitä jaettiin pienehköt palat kullekin kiltalaiselle. Erään lopettaneen kiltalaisen lahjoittamasta kangasvarastosta piti valita lisäksi 2-3 kangasta, joita käyttää A4-kokoisessa työssään, lisäten kankaita omista varastoista tarpeen mukaan. Haaste julkaistiin niin myöhään, että kaikki eivät ole vielä ehtineet toteuttaa omaa työtään. Haastetyöt on kuvan oikeassa reunassa.

nayttely_pienet

Vitriiniin laitoimme pieniä ja koreja ja kransseja, jälkimmäiseen on antanut ohjeen yhdistyksemme entinen puheenjohtaja ystävänpäivätervehdyksenä muutama vuosi sitten.

nayttely_kollikissa

Tämän "kollikissat kesäyössä" tilkkupinnan olen esitellyt aiemminkin tässä blogissa. Nyt peitto on valmiiksi tikattu. Harjoittelin erilaisia vapaita konetikkauksia. Torkkupeiton koko on 120 x 140 cm ja taustakankaana on fleeceä, vanua ei ole käytetty ollenkaan. Olen huomannut, että aihetta voi käsitellä yleensä aika luovalla tavalla. Minulla oli kissapaneeli, joka oli pitkään huudellut päästä työn alle, joten ajattelin, että ainakin loppukesästä on jo pimeitä kesäöitä, joissa kollikissat ja muutkin mirrit liikkuvat. Kankaita olin kerännyt pitkään ja olen kovin tyytyväinen lopputulokseen.

nayttely_kollikissa2

Täässä vielä lähikuvaa tikkauksesta. Kolmen tuuman ruutuihin oli mukava tehdä pyöryläkuviota. Ympyrät on piirretty lasinpohjaa apuna käyttäen ja muuten tikattu melko löysin rantein, kun en enää jaksanut piirtää kuvioita silkkipaperille. Silkkipaperin kanssa tikkaus onnistuu ihan hyvin, mutta paperin poisnyppiminen on aikaa vievää puuhaa.Näitä ja monia muita töitä näet siis livenä Leijassa tällä ja ensi viikolla maanantaista perjantaihin klo 10-19 (8.6. purku noin klo 17). Poikkea, jos olet Ylöjärven suunnalla liikenteessä.