Ruotsin reissu on pulkassa; 2 yötä laivalla ja yksi hotellissa. Olimme perillä Tukholmassa keskiviikkoaamulla ja veimme laukut hotelliin säilytykseen ja söimme aamiaista kaikessa rauhassa.Silti jouduimme vielä odottelemaan kauppojen avautumista.
Suuntasimme kolmisin Akateemiseen kirjakauppaan (Mäster Samuelsgatan 32).

885410445_8e38b14182_m.jpg

Se oli varsinainen aarreaitta kaikille kolmelle. Filmejä, äänikirjoja, tavallisista kirjoista puhumattakaan. Jokaiselle riitti katseltavaa piiiitkäksi aikaa. Katselin tilkkutyö-, neule-, helmi- ja muita käsityökirjoja. Aluksi tuntui, ettei mitään erityistä löydy, mutta kehräys- ja huivikirja erottuivat lopulta joukosta. Huivikirjassa oli muutama kiva huivi ja selkeät ohjeet englanniksi. Ehkä nyt rohkaistun kokeilemaan neulomista myös englanniksi.

885410463_94b0083c21_m.jpg

Sen jälkeen tiemme erkanivat. Ajoin metrolla Slussenin asemalle ja kartta kädessä löysin kohtuullisen helposti Marias garniin (Sankt Paulsgatan 20).

885410369_8cb920e628_m.jpg

Kaupasta löytyi mm. Dropsin lankoja, ihanaa babyalpakkaa, mulperisilkkiä, Pirkka-lankaa vastaavaa villalankaa ja monia muita ihania, minulle entuudestaan tuntemattomia lankoja. Koko valikoimaan voi tutustua kaupan nettisivuilla. Myös erilaisia puikkoja oli tarjolla. Aikaa kului runsaasti valikoimaa tutkiessa. Itsekkäästi päädyin valitsemaan langat omaan neuleeseen, mutta Babyalpakka oli niin ihanaa, että sitä piti ottaa muutama vyyhti. Jospa niistä kehkeytyisi pari huivia joululahjaksi.

885410399_3c6f4c507b_m.jpg

För omväxlingens skull skriver jag det här kapitlet också på svenska, då jag gav Maria addressen till min hemsida.
Jag åkte till Marias Garn med T-bana och hoppade av på Slussen. Med kartan i handen hittade ja fram relativt lätt. I butiken fanns det Drops garn, härlig babyalpacka, sidengarn, yllegarn som motsvarar finländsk Pirkka-garn samt många andra härliga garn som var mig obekanta. Butikens hela urval kan du bekanta dig i butikens internetsida.
I butiken finns det också ett urval olika stickor att köpa. Det tog länge för mig att granska butikens urval i helhet. Slutligen valde jag själviskt garn till min egen yllekofta. Även babyalpacka var så härlig att jag tog några nystor av det. Hoppas det blir två sjalar till julklapp.

Seuraavaksi suunnistin helmikauppaan, joka oli Crystal Drops (Högbergsgatan 30). Liikkeen ikkunassa oli ihania siemenhelmistä tehtyjä koruja.

885457623_4864b329f3_m.jpg

Myytävien siemenhelmien kokoja ei ollut ilmoitettu missään ja helmet myytiin pienissä ja isoissa pusseissa, joiden painoa ei myöskään kerrottu missään. Mukaani lähti kuution mallisia mattapintaisia helmiä ja niihin sopivia siemenhelmiä sekä metallisia "välihelmiä". Jälkimmäisiä on hankala ostaa netin kautta, kun kuvan perusteella on vaikea arvioida todellista kokoa.

885410513_fc7e49476d_m.jpg

Samalta alueelta olin vielä bongannut yhden lankakaupan (Garn & sybehör, Sofiagatan 3), mutta väsy ja nälkä alkoivat vaivata, joten lähdin ydinkeskustaan lounaalle miesteni kanssa. Sitä paitsi budjettikin oli jo käytetty.
Ruokailun jälkeen lähdimme kävelemään Kungsgatania pitkin ja poikkesimme Sveavägenillä (34) Ohlsson tyger & stuvar - nimisessä kangaskaupassa.

885410431_a396ab8a90_m.jpg

Liikkeen Valikoima oli monipuolinen, mutta tilkkutyökankaita oli vähän puoleisesti ja hintataso oli Suomen luokkaa.
Palasimme Kungsgatanille ja kävelimme Sturegalleriaan, matkalla en huomannut Tuulin vinkkaamaa Panduroa. Galleriassa oli kohteena helmikauppa Pärlshopen (Grev Turegatan 9).

885457725_ece0729a87_m.jpg

Myöskään tässä kaupassa ei ollut esillä siemenhelmien kokoa. Siemenhelmiä sai ostaa filmipurkillisen tai puolikkaan ja tehdä oman sekoituksensa. Latasin täyteen kolme purkillista mattapintaisia helmiä, kotona on sitten edessä pieni lajitteluhomma. Muut helmet oli esillä lokerikoissa värien mukaan. Olin päättänyt että jätän Swarovskin 4 mm:n biconet rauhaan vähäksi aikaa,mutta esillä oli niin paljon ihania värejä, että jouduin perumaan päätökseni.
Palvelu ei ollut kovin ystävällistä. Arvelimme, että kyseessä ei ollut omistaja, koska surffailu netissä oli kiinnostavampaa kuin asiakaspalvelu.

885457753_895a118933_m.jpg

Tässä vaiheessa jalat valittivat tosi pahasti ja viimeiset metrit hotellille olivat tuskaa. Sauna ja viidestä pisteestä ruiskiva suihku onneksi helpotti jonkin verran oloa.

Torstai oli vanhakaupunkipäivä. Olin bongannut netistä Oleana Stocholmin, mutta se ei ollutkaan lankakauppa, vaan tarjolla oli ihania silkkivillaisia kuvioneuleita. Toppi maksoi 1350 Kr, villataksin hintaa en uskaltanut edes katsoa.
Hieman pettyneenä kävelin eteenpäin Österlånggatania (20) ja PAM!! Edessäni oli Sticka.

885457767_3ca4d5d2fa_m.jpg

Rahat oli loppu, mutta sisään oli päästävä. Lokerikoista löytyi ainakin Dropsin ja Debbie Blissin lankoja. Muun valikoiman voit katsoa netistä. Tuumailun jälkeen mukaani lähti baby cashmerinoa, siniharmaata, kun toinen vaihtoehto olisi ollut musta, ja kerä Regian Bamboo coloria. Liikkeen ulkopuolella oli mukava ohjaajantuoli, urospuolisia odottajia varten (?). Kuitenkin ulos tullessani sain vähän kiukkuisen katseen ja maininnan tunnin kulumisesta. Kuopuksen mukaan aikaa oli kulunut kolme varttia. Itse en katsonut kelloon ennen/jälkeen liikkeeseen menoa, olin vain ihan hetken sisällä ;)

885457785_d9c42c549c_m.jpg

Muutaman askeleen päässä oli Anntorps väv, johon en sitten enää uskaltanut poiketa sisään. Kuninkaanlinnan pihalla oli vahdinvaihto. Torvisoittajat olivat ratsailla, aika upea esitys.
Tulipa tästä megapitkä bloggaus, vaikka jätin kertomatta nettisurffailun tuloksena löytyneet epäonnistuneet bongaukset.