Viime ajat aikaani on työn ohella vienyt kuoro ja ompelukset. Kuorossa olemme tehneet kovasti töitä ja osallistuimme Tampereen sävel -kuorokatselmukseen. Ohellamme oli 45 kuoroa kisaamassa leimoista. Meille jaettiin vain kaksi pronssileimaa, koska toivoin hopeaa, olen vähän pettynyt. Päätöskonsertti tänään oli nautittavaa kuoromusiikkia. Kuorollisissa merkeissä jatketaankin. Tiedossa on taas parin viikon blogihiljaisuus. Kuoro lähtee "palkintomatkalle" Italiaan ensi aamuyöstä.

Olin suunnitellut tekeväni kivan matkapuvuston. Suunniltelmat olivat taas suureellisia, kuten usein kohdallani. Todellisuudessa aika on kuitekin rajallista ja illassa ompelee lopulta aika vähän. Vaatteita en juuri ole ommellut viime aikoina ja jotkut tekniikat olivat hakusessa esim. heti ei käynyt oivallus, että trikoopaidan saumat ommellaan neljällä, eikä kolmella langalla ja muutama muu pieni kämmi, joita ei kannata enää muistella.  Sain valmiiksi kolme perust-paitaa, kuitenkin vähän sivuilta muotoiltuja ja hyvät pääntiet, joten kelpo peruskamaa. Samoin yhdet perushousut, ilman taskuja ja muita kommervenkkejä. Kangas on kuulemma tullut Eurokankaaseen pellavien keralla, mutta ei voitu taata 100 % pellavaksi. Tein polttokokeen ja kuitu mureni, ei sulanut klimpiksi. Eikä sillä kuidulla muuten väliä ole, mutta lämmössä polyester reagoi ihoni kanssa niin, etten voi käyttää, joten mielenkiinnolla odotan käyttökokemusta. Näistä en ehtinyt otattaa kuvia.

3604687076_06fe26be84.jpg

Edelliseltä kuoromatkalta oli vielä pieni pala silkkiä jäljellä ja siitä tuli lämmike viileneviin (?) iltoihin. Malli on käsivarsista vähän tiukka, joten pitää olla nätisti paikoillaan. Malli on kopsittu keväällä ilmestyneestä Diana moden -lehdestä. Alla olevan pellavamekkon  ostin valmiina alennuksesta. Saumoista päästin vähän tilaa  massukalleni ja pyllylleni.

3603870495_527975922b.jpg

Työn alla on ollut myös viime kesän Lontoon alennusmyynnistä hankitusta Rowanin summertweedistä pusero. Ohje on Flutter Sleeve cardigan IK:n kevät 2008 -lehdestä. Kimonohihassa jää aina ruttua kainaloon. Tein mallin mahdollisimman paljon yhtenä kappaleena . Etulistat neuloin kiinni ompeleen edetessä. Olkapäät päättelin kolmen puikon päättelyllä. Sain vasta äsken viimeiset pistot ommeltua, Ensivaikutelma on ihan ok ja neule pääsee mukaan reissuun.
Seuraavalla kerralla taidetaankin sitten olla jo juhannustunnelmissa.

3604686190_bc83a41060.jpg