Tämä työ juuttui kesällä tähän.

tyynyalku

Syynä on värit. Ne näytti jotenkin psykedeelisiltä yhdessä. Killalla on touko-kesäkuun vaihteessa näyttely, johon on tarkoitus tehdä kesäisiä töitä, joten ajattelin valmistaa tästä tyynyn.
Tikkauksessa olen noviisi, moni juttu jää odottamaan tikkausta. Kuolaan täällä ihania "longarmkonetikkauksia". Salainen haaveeni on ollut ehkä vuodesta 2005 asti Pohjoismaisessa tilkkutapahtumassa livenä näkemäni tikkauskone. Huh, nyt se on sanottu - kai toive sitten toteutuu. Pari pientä mutkaa on matkassa, ensinnäkin kone on huissin kallis, se vie hurjasti tilaa ja opettelu vaatii aikaa.

tikkauskirja

Tästä opuksesta olen ottanut joitain tikkausmalleja. Kirjan olen ostanut joskus Tilkkutexin osastolta Tilkkupäivillä.

tikkaus1

Kopioin tikkausmallin paperpiece-paperille. Kuvioiden kopiointi "käsin" on hidasta ja vielä hitaampaa on papereiden nyppiminen pois tikkauksen jälkeen. Ensimmäisestä kuviosta tuli mitä sattui. Seuraava onnistui jo vähän paremmin, kun laitoin koneen nopeuden minimiin ja laitoin käteeni nyppylähanskat. Ameriikasta saa ostaa tähän tarkoitukseen tehtyjä nyppylähanskoja paljon kalliimmalla hinnalla kuin rautakaupan hanskat. Onkos muilla tilkkuilijoilla parempia tapoja tikkausmallien siirtämisessä ja yleisesti ottaen tuossa tikkausprosessissa? Haihtuvaa tussia käytän joskus, mutta tähän se ei soveltunut.


tikkaus2

Tässä tikkaus on valmiina. Se on tehty vaihtuvavärisellä konekirjontalangalla. Ei juuri näy, mutta ei ole paljon väliäkään. Luulin, että olin ottanut nurjasta puolesta kuvan, jossa tikkaus olisi näkynyt hyvin, mutta olikin jäänyt ottamatta. Siihen olisi sopinut hyvin pieni kertomus, jonka eräs kuorokaverini kertoi kuoronjohtajasta. Kun harjoitukset menivät hänen mielestään railakkaasti metsään, hänen kommenttinsa oli "lähenee liikuttavasti". Samaa voisi sanoa nyt minun tikkauksestani. 

tyyny

Valmis tyyny on 37 cm x 37 cm.Takapuolella on nappikiinnitys. Etu- ja takakappaleen liitin toisiinsa minulle uudella tavalla, jonka löysin You tubesta eilen illalla. Vaikuttaa, että sisätyyny olisi aavistuksen liian pieni.Täytyy maata tyyny pään alla ja katsoa asettuuko se vai täytyykö vielä tehdä uusi sisätyyny. Täytyisi opetella käyttämään paremmin tuota You tubea, kun löysin sieltä yhden mukavan tilkkupeiton mallin ja laitoin videonpätkän tilaukseen, mutta en löydä sitä tänään enää mistään.

Iltapäivällä oli ihana auringonpaiste ja pikkupakkanen. Lunta oli tullut viikolla jonkin verran, mutta se oli niin kevyttä, että oli mukava tehdä lumitöitä. Seuraavaksi täytyy arpoa kumpaa keskeneräistä villatakkia jatkan ja samalla miettiä seuraavaa haastetyötä. Haaste löytyy täältä.
Kiitos ehdotuksista edellisen postauksen keskeneräiseen.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille.