torkkupeitto

 Anopin synttärit lähestyy ja kuvittelin tänä viikonloppuna saavani tikkauksen valmiiksi. Ostin valmiin mallin Macig Squares, kun en itse jaksanut ruveta laskemaan ja kokeilemaan mittasuhteita. 4 x 4 ruudukko oli mielestäni liian pieni torkkupeittoon, joten eilen lisäsin vielä yhden kerroksen blokkeja. Se olikin tuskien taival, palat kääntyivät nurin niskoin, vaikka kuinka tarkkaan katsoin, mitä mihinkin pitää yhdistää. Paljon oli purettavaa, meinasi jo usko loppua. Tikkaukset on olosuhteiden pakosta aika yksinkertaiset. Taakse tulee fleece.

villatakki

Viime viikolla valmistui tämä villatakki, jonka aloitin tammikuussa. Ohje on Modasta 5/2011 #42. Ohjeessa oli sen verran virhettä, että siinä olisi pitänyt tehdä pääntiekavennuksia. Kuvan mukaan niitä ei kuitenkaan ollut, joten ohitin sen kohdan. Ohjeessa hihat on vajaamittaiset, mutta halusin niistä pitkät, joten aloitin hihat virkkaamalla ketjusilmukoita hukkalangasta ja poimin siitä silmukat. Takki oli muuten valmis, mutta hihojen jatkaminen antoi odottaa mittaamista ja laskemista. Pari senttiä olisivat voineet olla pidemmät, mutta enpä taida jaksaa purkaa. Kokonaisuudessaan takki olisi voinut olla myös 3-4 cm pidempi. Lopputulokseen olen kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen. Vaikka kuvassa nappilista vähän löröttää, niin todellisuudessa se asettuu ihan hyvin. Pääntie tulee vähän liian korkealle, mutta olen pitänyt takkia päällä ylänapit auki.


villatakki2

Takki on tehty kaksinkertaisesta Regia hand dyed effect -langasta 4 mm:n puikoilla paitsi resorit 3,5 millisillä. Tuolle langalle suosittelen metallipuikkoja, puiset tihkaisee kovasti ja tekee langasta inhokin. Ohjeesta poiketen tein neuleen yhtenä kappaleena ja sivusaumoja markkeeraamaan tein nurjat silmukat. Lankaa kului 515 g. Alkaa olla vähän liian lämmin näille keleille, mutta tästä tulee ensi talven pakkasille varsin verraton neule.

Nyt alkaa tikkausurakka.