Heips kanssapolkkaajat, kysynpä mielipidettänne, milloin mielestänne voi sanoa, että malli on oma ja milloin valmista ohjetta on viritelty?
Modassa 6/2006 oli oheinen pelleriinin ohje. Se oli jäänyt mieleeni, kun oli näin kylmä talvi, ajattelin, että lämmittäisi takin päällä.

pelleriini

Muuan kauppa sattui mainostamaan Novitan Puroa ja mallikuvassa oli punertava lanka, jonka ajattelin sopivan punaiseen villakangastakkiini. Valikoima kaupassa, jossa kävin, oli olematon, mutta eihän sitä ilman lankaa voinut lähteä ulos, kun oli ostomielellä mennyt sisään.
Lankani oli paljon ohuempaa ja laskin silmukat uudelleen, mutta tekele peitti hädin tuskin hartiat.

pelleriini2

Sen jälkeen alkoi nupissa surista ja halusin reunaan pitsin, koska sileä oikea näytti alkavan rullata. Pitsin malliksi valikoitui Nicky Epsteinin kirjasta Knitting on the edge Drooping elm.  Se on mielestäni viehko, vähän eri näköinen pitsi.

pelleriini3

Kaikki silmukat jouduin tietenkin laskemaan uudelleen ja kavennuksetkin säädin työn edetessä. Perusosan valmistuttua tuli mieleen, että reunat on mukava huolitella 3:n silmukan Icordilla.


Eilen enon hautajaisista tullessamme poikkesimme kyläkaupassa ostamassa napin pelleriiniini. Siellä oli Novitan takkatuli Puroa, jossa oli niitä punaisen sävyjä. En kuitenkaan ostanut lankaa toista työtä varten.


pelleriini4

Kutosen puikoilla tähän neuleeseen kului noin 130 g lankaa.  Korkeus keskitakana on noin 29 cm.  Edestä olisi saanut olla vieläkin leveämpi, mutta en ruvennut enää purkamaan. Kuudesta kerästä jäi vielä aineksia esim. baskeriin tai lapasiin.

pelleriini5

Onko siis mielestäsi malli oma vain, jos sen on aloittanut luomaan puhtaalta paperilta ja mallitilkkua apuna käyttäen?