tossut KYH 12

Huippujuttu – loma alkoi perjantaina. Viimeiseen asti sai painaa töissä niska limassa ja huumori meinasi loppua. Nyt aion kyhäillä, kitkeä rikkaruohoja uida niin, että räpylät kasvaa sormien väliin ja opetella stressinhallintaa. Eiköhän siinä ole jo tavoitetta riittävästi yhdelle lomalle.

tossut2 KYH 12

Ysolda Teaguen vauvantossut ovat syötävän suloiset. Minulla taisi olla vaikeuksia luetun ymmärtämisessä, joten sovelsin ohjetta. Toiseen tossuun piti luoda silmukat lenkeillä (oikea termi on nyt hukassa) ja tossun suusta tuli löysempi kuin toisesta. Sen vuoksi ohjeesta poiketen tein rapuvirkkausta reunaan. Toivottavasti sopivat pikkusiskolle. Muussa tapauksessa täytyy laittaa kierrätykseen. Novita Wool –lankaa kului 3 mm:n puikoilla vain noin 17 grammaa.

sukat7 KYH 9_11

Junasukkia en ole tehnyt aiemmin. Nyt kaksi paria menee töihin alkusyksystä lisääntyville mammoille. Näitä oli kiva neuloa automatkoilla ja blogeja lukiessa. Sukan suu vaikutti vähän kireältä, joten valkoisiin loin silmukat kaksinkertaisella langalla. Täytyy kysellä käyttökokemuksia. Novitan Woolia kului noin 38 grammaa / pari ja nämä tikuttelin 2,5 mm:n puikoilla.

sukat8 KYH 20

Loppuvuodesta syntynyt Onni-vauva ei ole saanut vielä sukkia, joten nyt oli hyvä hetki aloittaa sukat hänellekin. Näitäkin tein surffaillessani ja epähuomiossa aloitin kantakavennuksen väärällä puikolla – virheen huomasin vasta kun koko kantapää oli valmis. Meni siis purkuun. Onneksi pienet kantapäät on nopeita tehdä. Woolia kului 24 grammaa ja puikot 3 mm.

vauvansukka KYHit
Tässä vielä koko sarja yhteispotretissa. Tsemppiä kaikille KYHäilijöille.