Lauantaina KIPpailin Tamperetalossa kuunnellen kuorokatselmusta odotellessani siippaa kotuituvaksi ulkomailta. Ei ollut muita KIPpailijoita, mutta ei onneksi katseltu alta kulmainkaan.

Illalla suuntasimme oitis vapaa-ajankodille. Sauna ja uinti maistui makoisalta. Sunnuntaina siippa laittoi laiturin vesille, vaati pientä säätöä. Voi sitä riemua, kun kuopus pääsi taas hyppäämään  laiturilta veteen. Itse yritin vallata sammalikolta maata. Pohja on hyvää ruokamultaa, mutta hapan maa kasvattaa nopeasti sammalikon tilalle. Tein monen tunnin rupeaman vajaan metrin levyisen ja 3-4 metriä pitkän alueen siivoamisessa. Tein yhden perunavaon ja piilotin multiin varastossa marinoituneita auringonkukan siemeniä. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko minkäänlaista satoa. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä tuntui, että olisin voinut unohtaa kaupungin ja työt ja jäädä tonkimaan huonolla hoidolla ollutta maakaistaletta. Onneksi loma koittaa jo kolmen viikon kuluttua (13 työpäivää;)).

Sitten siihen oppimisosastoon. Blogistaniassa surffatessani olen oppinut, ettei neuleen kappaleita tarvi tehdä erillisenä. Hyvä, sillä kokoaminen on aina mielestäni neuleen työläin vaihe, aivot askartelee jo seuraavan projektin kimpussa ja niin niitä ufoja syntyy.
Olen myös oppinut, että tarvitaan silmukkamerkkejä. Eihän niitä ennen tarvittu, kun kappaleet neuolottiin erikseen ja jos jotain tehtiin pyörönä, silmukkamerkkinä oli hakaneula neuleen alalaidassa ja kainalokavennusten aloituskohdan etsinnässä oli jonkinmoista hässäkkää.
Kolmas oppimani asia on, että miksi muka vaatteen täytyy olla sivusaumoistaan suora, kun useimmilla on kuitenkin jonkinlaisia kaaria, siis: sivuihin kavennuksia ja lisäyksiä.
Kappaleen voi myös neuloa ylhäältä alas??? Sitä aion kokeilla neuletakissani, kun kädet ovat mallia lyhyet, niin yleensä hihat ovat liian pitkät. Saa nähdä, tuleeko vakiintunut käytäntö.

540653935_85bd2d0784_m.jpg


Huomista pitkää ajomatkaa varten piti aloittaa joku autokäsityö. Mallineule on niin helppo, ettei tarvi muuta kuin laittaa puikot laulamaan ja matka apukuskin paikalla sujuu kuin leikki, kunhan saan ensin silmät auki viiden kieppeillä ennen kukonlaulua.

540653941_8252bf1ca3_m.jpg