Ihan pakko alkuun kertoa, että olimme laulamassa pyhäinpäivän jumalanpalveluksessa. Seurakunnasta oli poistunut 105 jäsentä autuaammille maille ja jokaiselle sytytettiin muistokynttilä. Kynttilät oli asetettu kahdelle pöydälle peilin eteen, niin että kirkon eteen muodostui kaksi kynttiläristiä. Todella kauniin näköistä. Kesken nimien lukemisen yksi vanha rouva sai sairaskohtauksen ja ambulanssi vie hänet lopulta hoitoon. Ei ole aiemmin kohdalle sattunut. Moneen kertaan on ajatukset tapahtumaan palanneet viikonlopun aikana, ruokaa tehdessä, laituria rantaan kiskoessa, sormikasta kutoessa, kangasta leikatessa...

Tilaustöitä pukkaa niin, että kohta saa toppuutella, onneksi vain oman perheen sisältä. Kuopus on tilannut kämmekkäitä ja siippa lapaset. Kaiken huippu oli mielestäni, kun siippa sai uuden työkännyn ja mukana tullut kotelo oli kuulemma liian ahdas. Pyyntö kuului, voisitko tehdä tilkkutyönä kaulaan ripustettavan pussin. Kaksi kertaa heristin korviani ennekuin uskoin kuulemani todeksi. Annoin hänelle pari Small Quilts lehteä, löytisikö niistä jotain viitettä sopivaksi malliksi. Sunnuntaina valitsimme kankaat ja madalsin kuviota niin, että valmiin suikaleen leveys on 1". Alla kuva yhteen liitetyistä paloista, jotka on koneella tikattu kuvion ommeljuovasta. Täytyy odotella puhelin kotiin Gamebridgestä, että saa työ valmiiksi, mutta tässä väliaikakuva.

290633066_4a0f24264b_m.jpg

Sain tänään valmiiksi myös sormikkaat petrolinsinisestä Woolista. Tai melkein valmiiksi, vielä on noin 20 lankaa päättelemättä, se on se tylsin homma. Periaatteessa malli on Novita 5/2002 -lehdestä, mutta siinä ollut pitsikuvio alkoi levetä uhkaavasti, joten päätin, että talvisissa sormmikkaissa on parempi olla palmikkoa kuin pitsikuvioita. Palmikot on kahdella silmukalla tehty, kierto  joka toisella kerroksella ja välissä on yksi nurja silmukka. Joustimen oikeat silmukat kudoin kiertäen, kun ne muuten aukesivat niin rumasti. Lankaa kului 60-70 g. En ole kovin monia sormikkaita eläissäni kutonut, kun ihana äitini on pitänyt huolta siitä, että pienillä sormilla on aina ollut sopivat sormikkaat.

290633043_4dd3d9342d_m.jpg