Olemme asuneet noin kuusi vuotta nykyisessä kodissamme. Koko sen ajan olen suunnitellut tekeväni kaitaliinan pianon päälle.

kaitaliina

Jossain saksalaisessa tilkkulehdessä oli kuva kaitaliinasta, jossa oli tähtiä ja nuottiavaimia. Aloin kerätä musiikkiaiheisia kankaita.

kaitaliina2

Kun vihdoin aloitin toteutuksen, malli muuttui tähdistä ruutuihin.

tikkaus3

Kun sain päällisen ommeltua, löysin tikkauskirjastani kivasti nuottiavainta muistuttavana mallin. Piirsin kuvion silkkipaperille lyijykynällä ja tikkasin päältä. Silkkipaperin irrotus olikin sitten aikamoinen urakka. Ajattelin ensin kopioida tikkauskuvion suoraan kankaalle, mutta siipan valopöydän valo ei ollut riittävä.

tikkaus4

Toinen tikkauskuvio on Quilters newsletter -lehdestä, mallia suurensin kopiokoneella, että sain tarkoitukseen sopivankokoiset kuviot. Tikkaukset on tehty uudella langalla, joka taisi olla puuvillaa ja tosi pehmeää, siitä ei tullut lempilankaani. Usein olen tikannut konekirjontalangalla tai Gütermanin langalla, joka on kai ensisijaisesti tarkoitettu käsintikkaukseen. Mitä lankoja te muut tilkuilijat käytätte konetikkauksessa?

kaitaliina3

Tässä vielä liina paikoillaan rekvisiittoineen. Päällä on apen tekemiä pikkurasioita ja reunimmaisena oikealla siipan Intiasta tuoma rasia. Nyt täytyy pitää huolta, ettei pianonkannelle kerry mitään ylimääräistä.

Tänään ja lauantaina ehdit vielä äänestää mielestäsi kauneinta mollamaijaa täällä. Myös äänestäjille on luvassa palkinto. Linkissä äänestysohjeet. Tämän alapuolella kauniit mollamaijat kukin omassa postauksessaan. Ota linkin perässä olevat numerot pois, niin pääset katselemaan kaikkia kirjoituksia ja äänestämään suosikkiasi.

Oikein hyvää ja rauhoittavaa pääsiäisen aikaa kaikille.