Aloitin alkukesästä neuletakkia Novitan Bambu-langasta, 3,5 puikoilla, eikä se meinannut valmistua millään. Tämä on ensimmäinen neuletakki, jossa olen tehnyt yhtenä osana etu- ja takakappaleet. Minulla on aika tiukka käsiala, joten useinmiten saan hyvän tuloksen, kun otan silmukat L-koosta ja korkeusmitat M-koosta. Tässä olisi riittänyt M:n silmukat. Tein kyllä koetilkun, mutta ne niin harvoin vastaavat todellisuutta. Malli on Novitan kevään 2006 -lehdestä, malli 27. Ohjetta muutiin niin, että tein neljä kavennusta ja levennystä sivussa paremman muodon saamiseksi. Ohjeessa luki, että pienimpään kokoon tarvitaan 35 cm:n ja muihin 40 cm:n vetoketju, uppiniskaisena ostin vain sen lyhyemmän ja olisi voinut olla se pidempikin. Ompelin ketjun käsin, mutta alareunassa oli paksua muovia, joten siltä osin piti ottaa kone avuksi.
Tarkoitukseni oli neuloa hihat ylhäältä alas, mutta tuntui, etten koskaan olisi ehtinyt laskemaan ja pähkimään asiaa niin, että olisi mennyt kerralla nappiin. No, jouduin hihojen viisi viimeistä senttiä tekemään useampaan kertaan, kun ne olivat joko liian pitkiä tai lyhyitä tai oudosti pääteltyjä.
Eilen sain vihdoin viimeiset langat pääteltyä ja kuvat otettiin mökillä vähän ennen auringonlaskua. Tätä mallia voi käyttää johonkin muuhunkin lankaan, ajatusta ehdin jo vähän pyörittääkin.
Tässä höpinöiden jälkeen neule edestä...

1250430808_c327727829.jpg

ja takaa...

1250430828_ad7df37ca6.jpg