huivi6

Tein innolla syksyllä yhteisneulonnassa olleen Lankakomeron Päivin 22 leaves shawletten. Harmitti, että lanka loppui niin, että reunus oli virkattava neulomisen sijaan. Sain mahdollisuuden neuloa myös 34 lehden version. Lanka on ihanaa kashmir-silkkilankaa, joka oli osa syntymäpäivälahjaani. Siippa antoi lahjakortin Lankaideaan ja silloin oli mukava hankkia ylellisiä lankoja, joita muuten ei ehkä malttaisi ostaa. Huivin malli on hyvin kirjoitettu, mutta se vaatii tarkkuutta eikä - ainakaan minulta - onnistu sosiaalisena neuleena. Tuplalangankierrot tekevät työstä tarkkuutta vaativan, ettei silmukoita häviä tai sitten lisäänny yllättäen. Tässä oli apuna silmukkamerkit, joita käytin joka kaavion välissä. Loppuvaiheessa yhdessä illassa ehti tehdä noin 2 kerrosta a´45 minuuttia, vaikka olen mielestäni kohtuullisen nopea neuloja.

huivi4

 Huivista tuli ihana. Suuri (190 x 60 cm), mutta unelman kevyt. Pieni tuulenvire - ja kuvaaminen on lähes mahdotonta.

huivi3

Lanka Superior, puikot 4 mm ja kulutus huikeat 55 g. Kiitos Päivi vielä kerran ihanasta mallista - jos satut täällä poikkeamaan..

huivi5

 Alkuviikosta kuulin, että iäkäs enoni on huonossa kunnossa, eikä aikaa ole enää paljon. Minulla ei ole mustaa päähinettä, koska musta pukee minua erittäin huonosti - muutun tosi kalpean, suorastaan sairaan näköiseksi. Hovihankkijaltani Lankaideasta löysin viimeiset 5 kerää Zara plus -lankaa ja torstaina loin puikoille Gretelin ja päättelin silmukat sunnuntaina.

baskeri2

Mallissa on tooosi paljon palmikonkiertoja, mutta lopputulos on mielestäni hyvä, joten se palkitsee vaivan. Tein slouchy-version, koska silmälasipäätäni myssyt pukevat tosi huonosti. Kuvassa lakkia ei ole vielä pingotettu. Kuvaaminen oli tehtävä sunnuntaina, koska siippa ja kuopus jäävät lomailemaan ja minulla on vielä  edessä muutama työpäivä. Lankaa kului 170 g 4,5 mm:n puikoilla.
Hautajaiset ovat parin viikon kuluttua.


 baskeri