Keskimmäisen häihin valmistui myös esikoiselle huivi. Se valmistui niin viime tinkaan, että kuvaaminen jäi. Nyt kuukautta myöhemmin on vihdoin saatu otoksia.


Lanka on aivan ihanaa Handmaidenin SeaSilkiä; 70 % silkkiä ja 30 % seacelliä. Upea lanka, ihana neuloa. Ainut huono puoli oli langan hinta. Toisesta vyyhdistä kului kolmannes. Jämäkerästä saisi vielä jonkin pienen huivin, kun sopiva malli tulee vastaan. Huivi on kooltaan noin 70 x 170 cm, 3,75 mm:n puikoilla tikuteltuna.


Asun tytär teki itse isänsä Kiinasta tuomasta silkistä. Asua täydentämään tein korusetin, jossa on Swarovskin kristallibiconeja, foliolasihelmiä ja siemenhelmiä, tietenkin tyttären itsensä valitsemia.


Kalevalan päivänä kävin keskimmäisen kanssa Taikasormet-messuilla. Mukaan tarttui Pesto-nimistä lankaa Cherry Tree Hillin semi-solideja. Oikein räiskyvän vihreä onkin. Tunsin tarvitsevani väripiristysruiskeen.


Siitä syntyi lomalla pikavauhtia Swallowtail-huivi, nypyt korvattuna helmillä. Aloitin tiistaina ja päättelin perjantaina. Huivihan ei ole suuren suuri vain 67 x 122 cm, mutta oikein sopiva kaulaan. Ensin pelästyin, että tulikin nenäliina, mutta kunnon kastelu ja pingotus paljasti huivin todellisen luonteen.


Viikonloppuna on edessä Tilkkupäivät Tampere-talossa. Sinnekin on jotain tosi pientä tullut väsättyä, mutta kuvia ehkä ensi kerralla, kun saan otettua. Ja muuten kannattaa tulla sunnuntaina yleisöpäivään klo 12-17. Viidellä eurolla pääsee näkemään upeita tilkkutöitä ja pikapajat tarjoavat pieneen hintaan omille käsille tekemistä.