Ensimmäinen tämän vuoden tilkkukiltatapaaminen oli tällä viikolla.  Unohdin onneton kameran kotiin, olisi ollut kiva kuvata ahkeria käsiä. Seija ja Aulikki opettivat meille katedraalin ikkunan tekemistä. Uuden asian oppiminen on helpompaa, kun joku näyttää, ei tarvi niin tarkkaan lukea ohjeita. Liikkeelle lähdettiin kahdesta 21 x 21 cm:n  tilkusta, joita ommeltiin ensin vähän koneella, käännettiin hässäkkä ympäri ja taiteltiin ja sen jälkeen ommeltiin käsin ja molemmin puolin lisättiin noin 6 x 6 cm:n kuviopalat. Valmis työ on noin 10 x 10 cm. Selitys on aika epätieteellinen ja -tarkka, mutta oikeastaan työtapaa on vaikea kuvata sen tarkemmin. Kuvassa oma ikkunani. Meillä on tarkoitus tehdä niitä noin 30 kappaletta ja yhdistää ne. Killalla on keväällä tilkkutyönäyttely Ylöjärven Leijassa. Ison ikkunan eteen on kiva ripustaa työ, joka näyttää kivalta molemmilta puolilta. 

353849720_589c764dac_m.jpg

Angorahuppu sai kaveriksi kaulahuivin. Malli on samasta Novita Rondo -asusteet lehdykästä kuin huppukin. Päissä on pitsineuleet, joiden oikea puoli on eri puolilla, jolloin huivin solmiessa oikeat puolet tulevat eteen. Enpä tiedä, jaksaako sitä aina asetella niin tarkasti päälle pukiessaan, kuvausta varten ainakin kesti, ennenkuin sain todella oikeat puolet päälle. Puikkoina oli 4 mm:n Addin pyörö ja lankaa kului noin 50 g.  Jäljellä jäi vielä noin 30 g, josta tuotos on välitellen syntymässä.

353849719_faf689029f_m.jpg

Tarvitsisin vähän APUA. Minulla on nimittäin Idenan Mohair Luxia kaksi kerää yhteensä 360 m lankaa. Aloitin jo siitä huivia SK 10/2005:stä. Huivissa on 16 krs:n mallikerta, jota toistetaan, mutta en onnistu saamaan sitä menemään tasan, aina täytyy kaventaa tai lisätä jollain kerroksella, että silmukat menee tasan. Työ edistyy myös kovin hitaasti, kun koko ajan täytyy lukea ohjetta. Löytyykö keneltään kivaa ohjetta, johon lankani riittäisi? Mielummin tekisin suorakaiteen muotoisen huivin tällä kertaa.

353849722_3f44a485f9_m.jpg

Millam: olit jättänyt kommenttia edelliseen postaukseen. Linkkisi ei auennut, joten jos poikkeat täällä, niin laittaisitko sen uudelleen kommentteihin. Olisi kiva käydä "vastavierailulla:-)