Nyt on ilmeisesti pahin väsymys nukuttu pois, koska pieni rauhattomuus alkaa vallata mieltä. Kun täällä kaukana katuvaloista menee nukkumaan pimeän tultua ja herää, kun päivä alkaa sarastaa, yöstä tulee aika pitkä. Mieli alkaa kehitellä kaikenlaista puuhaa ja projektia.

Sen verran vielä palaa jouluun, että näytän muutaman joululahjani. Arvostan itsetehtyjä lahjoja, koska ainakin itse ajattelen kyseistä henkilöä, kun teen jotain hänelle. Itsekin mielelläni tekisin paljon enemmän lahjoja, mutta en halua ajaa itseäni piippuun lahjojen teolla, vaan elää kulloistenkin voimavarojeni mukaan. Voihan sitä tehdä myös kevätlahjoja, syntymäpäivälahjoja jne.

rannekoru

Kummityttö tekee helmitöitä ja häneltä sain hauskan vaijerirannekorun. Kiva kun on neutraalin värinen, niin sopii monien vaatteiden kanssa.

joulutähdet

Keskimmäinen oli ottanut virkkuukoukun käteen ja tehnyt herkkiä lumitähtiä. Niin viehkoja - itsekin olen joskus ohjeita katsellut, mutta vielä on jäänyt toteuttamatta. En ole koskaan pitänyt erityisemmin virkkaamisesta. (Varmaan sen tänne kirjoitettuani aloitan seuraavaksi virkattua torkkupeittoa :)).

vetoketjulaukku

Tämä laukku ei ole itse tehty, mutta on tosi hauska idea.  Düsseldorfissa niitä oli joulutorilla yhdellä myyjällä eri värisiä ja kokoisia. Laukku on tehty niin, että vetoketjun voi avata kokonaan. Ajattelin kuitenkin ommella vuorin kassiin, että saan siitä vähän tukevamman.

vetoketjulaukku2

Pääsiäisenä aloitin neulomaan pikkusiskolle villatakkia, koko 6-12 kk. Kesäyön hullutus tuli väliin ja neulomatta jäi hihat ja kaulus.

villatakki9

Tein mielestäni oikein hienoa työtä. Päättelin nappilistat italialaisittain.Samoin napinlävet ovat vähän erilaiset tulppaani-napinlävet, niiden ohjevideota jouduin katsomaan joitain kertoja ennekuin kolahti. Kauluksen ohje Modassa oli puutteellinen, koska siinä ei sanottu, kummalta
puolelta silmukat poimitaan ja tietenkin tein sen väärältä puolelta. Tein kauluksen kolmeen kertaan ja nyt se on jokseenkin kuvan mukainen. Kaiken tämän vaivan jälkeen - käyttäjä on kasvanut neuleesta ulos. Harmittaa vietävästi.

villatakki10

Neuletakki on ripustettu henkariin, jonka olen tehnyt pienenä partiolaisena naistenmessujen myyjäisiin. Lippukunnalle kerättiin rahaa. Vanhemmat tulivat myyjäisiin ostamaan kullanmurustensa tekeleitä. Tämä palautui nyt minulle, kun pakattiin äidin tavaroita. Muistan vielä ainakin yhden tulitikkurasian, jonka päällystin vihreällä huovalla ja etupuolelle tein kissan kasvot ja takapuolelle hännän. Aski on ollut ahkerassa käytössä lapsuudenkodissani, toivottavasti se on vielä tallella.

Suivaannuin tuosta valmiiksi pieneksi jääneestä villatakista niin, että päätin ottaa osaa Maikin haasteeseen jotain valmiiksi joka kuukausi. Onneksi työtapaa ei rajoiteta, vaan ihan kaikkia keskeneräisiä voi tehdä loppuun. Aamulla listasin huvikseni mieleen tulevat keskeneräisyydet, tilkkutöitä on 8 ja neuleita 11, nämä pelkästään muistinvaraisesti, kun kotona aukaiseen pari kaappia ja laatikkoa, niin sieltä varmaan hypähtää vielä lisää keskeneräisyyksiä.

Päätin myös hankkia jonkinlaisen projektivihon, jonne voin tallentaa hyviä ideoita ja mistä lähteestä ne on peräisin, jospa silloin kuluisi vähemmän aikaa etsimiseen ja enemmän tekemiseen. Onhan minulla tähänkin asti jotain kirjattuna ja lehtiin olen liimannut tarralappuja ja
kirjoittanutkin, mitä ao. kohdasta löytyy, silti minulta menee aikaa etsimiseen kohtuuttomasti.

Olisi kiva kuulla, miten te kanssabloggaajat pidätte ajatuksenne ja projektinne - vaiheessa tai suunnitelmissa olevat - hallinnassa.