Otsikon termin ovat kai Amerikan neulesisaret lanseeranneet. Ilmeisesti tammikuu tehdään itselle, kun joulunalus on ahkerasti tikuteltu lahjoja muille. Tammikuussa tuli tosiaankin neulottua pelkästään itselle. Kaksi neuletakkia on vaiheessa, muttei mitään valmiina. Toista sain tehtyä pitkälle työmaan kaksipäiväisessä visiointipäivässä, onneksi toimari ei kieltänyt tikuttamasta, kun osallistuin aktiivisesti. Mallissa oli vajaamittaiset hihat, enää tarvitsisi laskea kavennukset ja tehdä loppuhihat ylhäältä alas, mutta on liian vaivalloista. Toisen neuletakin hihat on vielä kokonaan tekemättä ja osa yläkaarrokkeesta.

huivi7
Helmikuun alkupuolella oli 2-päiväinen seminaari, jossa aloin neuloa Cladonia-huivia. Alku oli helppoa oikeaa neulosta, lisäyksiä tehtiin tasaisin välein. Viikonloppuna jäi tehtäväksi enää kapea pitsireunus. Päättelyn tein muutamia edestakaisia kerroksia ja "sewn bind off" eli parsinneulalla pujotellen edestakaisin. Näin tulee hyvä reunus, joka ei rullaa. Sain huivin kastelua ja pingotettua vasta kuluneena viikonloppuna. Lanka on Regia Lacea, jota neulon ensimmäisen ja viimeisen kerran. Yleensä neulejälkeni on tasaista, mutta tässä sitä ei voi keuhua.

huivi9
Lankaa kului 55 g ja huivi on kooltaa 113 cm x 45 cm. Tämä huivi lähtee lonkkaleikkauksesta toipuvalle ystävälle. Raidoittuva lanka sopii tähän malliin hyvin, kun se itsessään on niin yksinkertainen. Haluaisin tehdä itselleni isomman samanlaisen, kun osaisin laskea lisäykset sopivasti.

huivi10
Torstaina oli koulutuspäivä ja sain kudottua viittä vaille valmiiksi junasukat - töihin on taas tulossa uusi vauva.

junasukat
Torstain kuoroharkkoihin tarvin jotain neulottavaa. Kuopus on pyytänyt pitkään sukkia, joten aloitin niiden tekemisen. Viikonloppuna jatkoin niitä ja sain jo kantapään tehtyä ja sovitutin sukkaa. Tuomio oli liian tiukka, joten purin sukan kärkilisäyksiin asti ja laitoin vielä kolme lisäyskerrosta. Nyt sukka näyttää liiankin leveältä, mutta enää en pura.

keskeneräisiä
Lauantaina kävimme Peräseinäjoella äitin kaksoissisarusten 70-vuotisjuhlissa. Matkustusaika oli puolitoista tuntia suuntaansa, onneksi valoisaan aikaan. Aloitin siipan pyytämät lapaset. Ensimmäisen sainkin kärkikavennukseen asti valmiiksi.
Lauantaina ehdin ommellakin. Perjantaina vallitsin kankaat yhteen kiertolaiseen. Lauantaiaamuna leikkasin palat ja illalla ompelin ne kahdeksi kaitaleeksi. Piti jatkamani sunnuntaina ennen kotiin lähtöä, paljon ei enää olisi puuttunut. Puoli kuuden aikaan oli kuitenkin mennyt sähköt, joten mitään ei saanutkaan tehtyä. Vähän paljon harmitti, kun piti tullessa tiputtaa kiertolainen Ylöjärvelle seuraavalle kiltalaiselle jatkettavaksi. Lähdimme aikaisin kotiin, kun oli ensin sulatettu tiskivettä pienellä kaasulämmittimellä ja tehty lumitöitä. Seuraavalla kerralla mökille mennessä peräkontista löytyvät jääkaira ja kaasulevy. Varmaan täytyy rakentaa ensi kesänä puuceekin. Meillä nimittäin loppuu vedentulo samalla hetkellä, kun sähköt menee.
Ensin harmitti kovasti, mutta näimme Arboretumin lastentapahtumassa Prinsessan ja Pikkusiskon vanhempineen ja itsekin tuli ulkoiltua pari tuntia. Taas loppui viikonloppu kesken - puolet suunnitelluista hommista jäi tekemättä.