Kiitos kaikille edellisen bloggauksen huivikommenteista kaikille yhdessä ja kullekin erikseen. Maisema on vapaa-ajankotimme terassilta järvelle päin. En ole vielä kyllästynyt näkemääni, vaikka sitä olen katsellut pian viisi vuotta lähes kaikki vapaa-aikani. Noissa maisemissa sielu lepää ja ajatus lentää.

Tilkkupäivillä aloitettu Hawaijilainen tilkutyö halusi päätyä tyynyksi.

2408101688_76f2e66115.jpg

Kankaana on itsevärjättyä painopohjaa. Kuvio on leikattu lapsuudesta tutulla lumihiutaletekniikalla, tosin en ollut kuvioiden leikkaamisessa hyvä silloinkaan ja kuviosta tuli vähän aneeminen. Kuvio on silitetty pohjakankaaseen liimaharsolla ja tikattu kiinni kapealla siksakilla. Kuvion reunan ympäri on tehty tikkausta liukuvärjätyllä konekirjontalangalla vapaana konekirjontana. Tikkausten väli olisi voinut olla leveämpi, mutta tulipa harjoiteltua tikkausta. Ajattelin tehdä tyynyn killan myyjäisiin, mutta ylälanka teki alapuolelle sylttyä vähän väliä. Onneksi lopulta muistin, että liukkaan kirjontalangan päälle kannattaa laittaa verkkoa, jota käytetään saumurirullien päällä. Ompelu lähti sen jälkeen pelittämään huomattavasti paremmin.

Kuoron puku on ollut pitkään uudistusvaiheessa. Olen etsinyt sopivia malleja ja käynyt kangaskaupassa silittelemässä erilaisia kankaita. Yhdellä sellaisella reissulla tarttui mukaan muutama Nanson trikoopala. En ole ommellut saati ostanut vaatteita aikoihin, joten on korkea aika saada jotain uutta päällepantavaa.
Viime viikonloppuna kopioin urakalla kaavoja. Eilen sain toisen puseron valmiiksi. Malli on Diana moden Nr. 25 -lehdestä. Raidallinen kangas "vetää vintturaan", kun etuyläkappale oli aika veikeän mallinen lukuisten laskosten vuoksi. Saa nähdä, tuleeko käytettyä. Siippa nappasi vauhdilla kuvan, ennenkuin vein hänet lentokentälle. Lähti kauas pois, muille maille vierahille lähes viikoksi.
Kerrankin ollaan kuopuksen kanssa kotona kaupungissa. Tekemistä on täälläkin, kun harvoin ollaan kotona viikonloppuna ja arkena ei ehdi tai viitsi. Oli kolahtanut tunnustuskin postilootaan, siitä lisää huomenissa.

2407268705_a11aebea1d.jpg