Edellisviikonloppu meni kuorolaulun ja siivouksen merkeissä. Suunnitelluille ompeluksille ei jäänyt aikaa. Viikko hurahti nopeasti, kuten nykyään aina. Tuntuu, että aina on perjantai tai maanantai. Keskiviikkona oltiin työporukalla keilaamassa. On vaikea ymmärtää, että pakarat kipeytyvät eniten, taitaa olla tekniikassa hiomista tai suorastaan opettelua.


Lauantaina oli ihana auringonpaiste ja jäällä ei ollut lunta, sinne oli siis ihan pakko päästä kävelemään. Hyvä keli oli houkutellut naapureitakin jäälle ja kaivamaan luistimia esiin 20 vuoden jälkeen. Muistin, että meilläkin on ladossa yhdet luistimet. No, kyllä ne löytyivät, mutta hiirulaisetkin olivat ne löytäneet, toisen luistimen pohjalta löytyi auringonkukan siemeniä ja pohjallista oli nakerrettu, lieneekö suorastaan käytetty pesänä. Toisesta luistimesta puolestaan oli nirhetty nauhat poikki ja viety parempaan talteen. Terät näyttivät ruosteen lisäksi jotenkin hapettuneen niin, että ylimääräinen kerros olisi pitänyt poistaa taltalla. Se siitä luistelusta.
Eilen satoi lunta, joten jäällä ei voi enää luistella, mutta aurinko paistaa nyt niin ihanasti, että pyöräytän lasagnen uuniin ja nappaan lumikengät jalkaan ja lähden tallustelemaan jäälle, tosin tuuli on aika kova.
Ihanaa, kun on talviloma ja saa viikon ajatella vain käsitöitä, eikä ainakaan tippaakan töitä.

Pienen prinsessan mamma sanoi, että tarvittaisiin liinailuneuleet. Tälläiset niistä sitten tuli. Aurinkokin paistoi ihanasti, joten ei ollut valon riittävyysongelmia kuvatessa. Muuten kuva on vähän vauhdilla otettu.

2290286917_35d79de5ac.jpg

Lankana on Novita Woolin merinoversiota varaston kätköistä.
Lankaa kului yhteensä noin 200 g.
Puikot 3 ja 3,5.
Koko huikeat 68 cm.
Jakun silmukkamäärät on otettu Suuri käsityölehti 1/2008, mallista 1. Pientä elävyyttä sileään pintaan on tehty nurjilla silmukoilla: 1n 5o, kolme välikerrosta ja nurjat silmukat ovat lomittain.
Housut on tehty villavaippahousumallilla, jota oen käyttänyt aeimminkin hahtuvahousuissa. Tällä kertaa kuitenkin kokonaan ribbinä. Neuleen yläosassa 8 cm on tehty pienemmillä puikoilla lörpsähtämisen estämiseksi ja puoleen väliin on tehty reikäkerros nauhaa varten. Pyllyn puolelle on tehty lyhennettyjä kerroksia, että vaippa mahtuu paremmin.

Olen viikonloppuna kasannut myös torkkupeittoa ja tehnyt taas kaikki viisi virhettä, mutta siitä lisää toisella kertaa.