Viikonloppu meni mökkeillessä. Lunta oli satanut 30 senttiä, mutta onneksi se oli kevyttä puuterilunta. Täytyi kuitenkin jakaa lumityöt kahdelle päivälle. Hiki tuli.  Mökissä oli  lämpöä 13 astetta, kun päästiin perille perjantai-iltana, mutta tarkenin, kun päällä oli kaksi villapaitaa ja jaloissa paksut villadamaskit ja lampaankarvatossut. Siippa laittoi tulen takkaan ja saunanpesään ja uuniin ruokaa, niin vähitellen alkoi lämmetä. Otettiin kuopus nukkumaan meidän väliin, joten yöllä ei ollut kenellään kylmä.

Kiltaan piti tehdä ja muistaakseni syksyksi (?) itse suunniteltu 40 x 40 cm:n tilkkutyö. Aihe on ollut valmiina jo pitkään, mutta toteutus on antanut odottaa itseään. Lauantaina, kun ulkona elohopea näytti -26 astetta, oli hyvä aloittaa. Piirtäminen ei ole vahvimpia puoliani, joten mallin piti olla yksinkertainen. Siipan vanhemmat on teettäneet meille tuulimyllyn, jonka mallina on vanha Sundomin tuulimylly. Se on aivan ihana, joten siinä oli oiva malli. En saanut työtä valmiiksi, kun rima-aitaan ja kukkapuskiin sopivaa materiaalia ei ollut, mutta otin kuvan tämän hetkisestä vaiheesta. Tilkut on kiinnitetty pohjakankaaseen liimaharsolla ennen tikkauksia, jotta ne pysyvät paremmin paikoillaan.

386853325_662068de88_m.jpg

Tässä vielä tarkempi kuva itse tuulimyllystä. Alkuperäinen on kyllä vähän pulleampi keskiosastaan. Alemmat siivet ovat vielä kiinnittämättä, koska alle tulee pensaita ja ehkä aitaakin.

386853327_2243ef244c.jpg