Kiitos kaikille ihanille kanssablokkajille myötäelämisestä.
Jokin aika sitten valmistui nelosen puikoilla pieni neuletakki, jota aloittelin jo huhtikuun alussa. Esikoisen Prahasta ostamaa lankaa kului Novitan Rosemohairilla terästettynä yhteensä 280 g. Oli aika "tykkyä" neulottavaa. Mallia otin jostain Käsityölehdestä vahvasti soveltaen. Tarkempia speksejä en voi antaa, kun lehti on kaupungissa ja minä olen maalla. Lankojen päättely ei meinannut lainkaan inspiroida. Pikkuprinsessa ei suostunut toimimaan mannekiinina. Vähän iso tuli, mutta parempi niin päin. Kuvat nyt tylsästi sitten parvekepöydällä.




Perjantaina lähdin kuopuksen kanssa äidin luo. Tuli käytyä läpi vaatteita ja papereita, keuhkot täynnä pölyä vieläkin. Äitin kanssa vähän humputeltiinkin. Kävimme Kauhavan puukko- ja käsityöfestivaaleilla. Harmi kun ei ollut kameraa sisällä mukana, mutta Tellun blogista löytyy mukavasta tapahtumasta lisää.
Siellä oli neulekahvila, jossa oli kaikenlaista mukavaa opetusta. Kokeilin kahdesta suunnasta tehtyä koukkuamista. Pitihän sitä käydä samalla reissulla Kauhavan Kangasaitassa ostamassa koukkuamiskoukku ja Panda-lankaa (huiviin ja slipariin).
Meinas tulla tenkkapoo, kun kotikodissa aloin tehdä huivia. Virkkasin kaikki 50 silmukkaa aloitusketjuun ja rupesin koukkuamaan. Vähän päästä äiti totesi, ettei tullut sen näköistä, mitä olin kokeillut (olikin siis peruskoukkuamista). Muutaman kerran jouduin purkamaan ennenkuin lähti luistamaan, eikä olisi lähtenytkään ilman äidin apua. Festivaaleilta ostin myös Taina Uutelan takoman huivineulan. Tykkään kovasti.



Vaikka en osallistu KYHiin voisi tästä kuvasta niin olettaa. Sinisestä on tulossa Haruni, lieneeköhän mieluinen väri saajalleen? Vielä voi vaihtaa. Se on ainut työ, jota ei ole purettu moneen kertaan. Mustasta pitäisi tulla neuletakki. Lanka on Novitan Cannesia. Aloitus on purettu jo kahteen kertaan. Aloitin L-koosta, seuraava yritys oli M ja nyt on aloitettu XS-19 s, jokohan alkaa tulla sopivaa. Lanka on ihanan tuntuista, mutta tosi ikävää neuloa, ilmeisesti viskoosisäie ei millään halua pysyä yhdessä bambun ja puuvillan kanssa. Terra-valkoinen aloitus on sekin ainakin 3 kertaa purettu. Pinta näyttää edestakaisneuleelta, mutta uskokaa huviksenne, että koukuttu on. Koukkuaminen muuten koukuttaa tehokkaasti, vielä tämä kerros...



Juhannusheilani lepuutti terassilla jauhelihasopan päälle. Taitaa vielä painaa jäsenissä puolentoistaviikon työmatka kaukomaille.



Nuorempi väkikin ottaa rennosti juhannussaunaa, kalaisaa illallista ja kokkoa odotellessa.



Oikein mukavaa juhannuksen aikaa.