Viime viikolla isäni tilanne muuttui huonompaan suuntaan ja hän joutui sairaalaan. Otin perjantain  töistä vapaata ja pääsin veljeni kyydissä Pohjanmaalle. Vaiheessa ei tuntunut olevan sopivaa matkaneuletta, joten kaivelin varastojani ja löysin muutaman kerän Tennesseetä ja tosi vanhaa Novitan puuvillasilkkiä (64 puuvillaa, 34 raakasilkkiä). Seija-Siskon blogista otin muutaman pipo-ohjeen, Silo-pipo, Tenneesee kesäpipo ja Tähdellinen. Neljäs pipo valmistui eilen kotimatkalla.



Silon tein 100 silmukalla, tähdellisistä vaaleampi on ihan ohjeen mukaan ja tummemmassa on 4 silmukan icord -reunus.
Kesäpipoon tein kolmen silmukan icord-reunuksen. Lankavarasto pienentyi noin 150 grammalla. En ollut alunperin ajatellut osallistua sytomyssykampanjaan, mutta myssyjä oli kiva tehdä ja toivottavasti ne ilahduttavat jotakuta Pirkanmaalaista. Ei tarvinut istua kädet sylissä ihmettelemässä. Välillä vedet valuivat silmistä, mutta ohjeet olivat ihanan selkeitä ja helppoja, joten tuli valittua erinomainen terapianeule.  Nyt ymmärrän, miten niin monet ovat koukuttuneet pipojen tekemiseen ja upeita pipoja on saanut katsella blogeissa satamäärin.



Luin joskus kauan sitten vinkin, miten raidallisessa neuleessa kerroksen vaihdon pystyy "piilottamaan", jotenkin siinä nostettiin silmukoita ja siirrettiin puikolta toiselle. Muistaisiko joku vähän tarkemmin? Kohta olisi tarvetta "raitojen tasaukseen", on taas yksi langanloppuneule mielessä.