Varastossa on jonkin aikaa marinoitunut keskimmäisen kaverilta saatuja Finlaysonin kankaiden mallipaloja. Mukana oli myös lastenkankaita, joista ajattelin jotain pikkuisille sopivaa esim. tilkkukillan myyjäisiin.
Loman aikana olin suunnitellut tekeväni peiton sukuun tulevalle uudelle pienelle ihmeelle. Malli oli jo ollut mietinnässä pitkään. Kaksi nallekangasta vei lopulta eri vaihtoehdoista voiton ja suunnittelin mallin niiden ympärille. Alkoi lähes kolmen päivän urakka, kun tuli sopivasti epävakaista keliäkin kohdalle.
Iso nalle saneli blokin koon, noin 14 x 14 cm, ja pienemmän nallen blokki säädeltiin sen mukaan. Tässä peitossa palasten leikkaus oli ensimmäinen iso urakka. Ompelu sujui kohtuullisen nopeasti, mutta silittäessä saumanvarat jäivät silitysraaudan alla koko ajan väärään suuntaan, harjoituksen puutetta... Eihän siitä muuta harmia ole kuin, että jossain kohdassa on aivan liian paksut saumanvarat, ellei niitä silitä eri suuntiin. No, onneksi huomasin asian ajoissa ja sain korjattuakin helposti.
Seuraava isompi rutistus oli tikkaus. Isot nallet tikkasin ääriviivojen mukaan. Pienet nallet saivat kaikki samanlaisen nallen keskelle blokkia. Leikkasin mallin softislevystä ja merkitsin kankaalle haihtuvalla tussilla.

830426282_292bfbeeca_m.jpg

Työ ei kuitenkaan tuntunut riittävästi tikatulta, siispä pikkunallet saivat ensin ympärilleen neliön muotoisen tikkauksen ja lopulta työ tuntui vaativan vielä tikkaukset blokkien reunoillekin.

830426268_f7371ffb60_m.jpg


Peiton strategiset mitat ovat 57 cm x 97 cm. Tavanomaisesta vauvanpeitosta  poikkeavat mitat johtuvat siitä, että tuleva vauva saa vuoteekseen tulevan äidin farmorille tehdyn sängyn, joka ei noudattele nykyisiä standardeja.

Peitossa on vanun tilalla flanelli ja samoin taustakankaana flanelli, jotta peiton voi halutessaan kietoa vauvan ympärille tai laittaa lattialle. Peitto on tikattu kokonaan käsin. Itse olen lopputulokseen tyytyväinen ja värit ovat kauniit, vaikkeivät ihan perinteiset vauvavärit olekaan.
Kuvat  peitosta ovat tällä kertaa siipan ottamat.

830426238_116d66bd3c.jpg