Aina niin käytännöllinen siippani osti minulle taannoin syntymäpäivälahjaksi askelmittarin. Suositusten mukaanhan päivässä pitäisi kävellä 10 000 askelta. Äkkiseltään voisi kuvitella, että lukeman saa kasaan ihan helposti. Ja saakin jos kävelee tunnin päivässä, mutta jos viikonloppuna helmeilee tai tekee tilkkutöitä jää tavoite helposti alle puolen välin. Ja uskokaa jos huvittaa, että parin tunnin metsäretki puolukassa ei anna askeleita juuri nimeksikään, onkohan alusta liian pehmeä?
Askelmittarini on kauniin punainen, siihen oli ihan pakko tehdä ripustuslenkki kaulaan. Tein varastossa olleista punaisista helmistä kukkanauhan, jossa keskushelmi on harmaa. Valitettavasti kuvassa helmet eivät hehku yhtä kauniisti kuin luonnossa.

1437574491_761ac9d2cf.jpg


Samalla istumalla tein vaaleanpunaisista siemenhelmistä noin 1-vuotiaalle kaulanauhan joululahjaksi. (ensimmäinen joululahja valmis :)). Keskushelmen valinta tuotti hankaluuksia ja lopulta päädyin vihreään, joka ei nyt ole ihan kukkamainen, mutta sopi minun silmääni. Malli on napattu Karttusen ja Santosen Hurmaavat helmityöt -kirjasta. Vaiheeseen jäi vielä yksi helminauha, joka olikin vähän hitaampi tehdä, mutta siitä joskus myöhemmin lisää.

1437574505_e8958da48f.jpg