Linja-auto keräili tiistaina ennen kukonlaulua kuusi innokasta tilkkuilijaa kohti idän ihmeitä. Useammalla oli takana huonosti nukuttu yö, mutta se ei haitannut tahtia, kun suunnattiin killan joka kesäiselle virkistysmatkalle. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun uskaltauduttiin oikein ulkomaille. Perillä tuli yllätyksenä, että Virossa vietetään juhannuspäivää 24.6., joten suunnitelmamme Karnaluksen valtauksesta ja Kumusta jäivät tiistaipäivältä haaveeksi. Onneksi Virukeskuksessa oli liikkeitä auki, samoin joitain myös Vanhassa kaupungissa. Perille saapuessamme satoi kaatamalla, mutta onneksi sade laantui, eikä sittemmin enää haitannut retkeämme. Liann Löngad löytyi Kaubamajasta haasteellisen etsinnän jälkeen, mutta periksi ei annettu. Valikoimat olivat runsaat, tosin vaikea sanoa, olisiko lankaa löytynyt riittävästi esim. villapaitaan, kun esillä oli rajoitettu määrä tavaraa. Mukaan tarttui sukkalankoja. Melkein vastapäätä oli kirjakauppa, jossa oli jonkin verran käsityökirjoja. Ruuasta ja juomasta nautimme myös illan mittaan riittävästi, ensin mainittua jopa ähkyyn asti.
Keskiviikkoaamuna porukka jakautui shoppailijoihin ja hoitoon menijöihin. Itse lukeuduin ensin mainittuihin. Matkalla Karnaluksiin näimme Pronksi Löngapoodin, mutta se oli vielä kiinni. Karnaluks löytyi hyvien netissä olleiden ohjeiden perusteella helposti. Putiikki oli uskomaton. Ei oikein tiennyt, mitä olisi katsonut ja hypistellyt. Shoppailua haittasi tarvikkeissa hintojen puute. Oli epävarma olo, riittävätkö kroonit. Tilkkuilijalle löytyi tarvikkeita ja joitain tukimateriaaleja, mutta ei paljon muuta. Onneksi ennen matkaa olin tehnyt puikkoinventaarion, että tiesin, mitä hakea. Aikaa kului runsaasti, mutta niin sitä kai ensimmäisellä kertaa meneekin ja tämä oli pääkohteemme. Kävimme myös lähistön Abrakhan-kangaskaupassa, mutta se oli pettymys. Foorum-kauppakeskuksessa oli Kangas ja nööp, mutta sekään ei herättänyt hurraahuutoja, joten kangashankinnat jäivät tekemättä. Vasta palatessamme ostosreissulta huomasin, että olin ollut niin tohkeissani, että kuvaaminen oli jäänyt tykkenään tekemättä.
Tässä saalistani matkalta:

2613751342_c4462fd746.jpg

Ompelutarvikkeet: Iso valkoinen on trikooseen soveltuvaa tukikangasta, riittää varmaan loppuelämäksi, langat on käsintikkauslankoja, metalliset härvelit pienille tilkkutöille ripustimia, koneenneuloja, nappeja, muutamat kaavat ja uudet sangat jokin aika sitten virkkaamaani kassiin.

2613751504_80db354775.jpg

Puikot ja langat: neljät välikoon puikot ja kolmet muuten vaan täydennystä. Kirjavat sukkalangat on Liann Löngadista ja saavat uuden kodin turkkusesta, jos kelpaavat. Karnaluksesta on Fortissima Sockat kaksiin palmikkosukkiin ja Super Tajmahal on ihanaa merino, silkki, kasmir-lankaa, itselleni villatakkiin. Öh, taitaa olla vielä vaiheessa luonnonvalkoinen villatakki Dropsin Silke Alpacasta. Mutta joku viisas on sanonut, ettei villatakkeja ole koskaan liikaa. Seuraavassa voisi sitten olla jo väriäkin;). Kirjava vironvilla on Sadamarketista, ehkä johonkin huiviin, värin takia oli pakko ottaa mukaan.

2612917689_2204926032.jpg

"Koekirjassa" on selkeät kaaviot, osittain tuttuja malleja, mutta joitain uudennäköisiäkin. Basic knitin avulla toivon vihdoin uskaltavani kutoa jotain englantilaisesta ohjeesta, kirjasta löytyi myös ohje mm. 2n2o päättelyyn neulalla.

2612917981_e875d644a1_m.jpg2612917883_2af22b0be9_m.jpg

Eihän matkalle voi lähteä kahta kättä heiluttaen, ilman käsityötä. Meneillään olevat olivat hankalassa vaiheessa, joten piti keksiä jotain pientä mukavaa. Tässä kuva-arvoitus: mitä tästä tulee?

2613756922_88e75d5b26_m.jpg

Vastaus: Kahdeksan neliön palatossut. Monissa naisin yritimme hahmottaa muotoa, mutta ilman nuppineuloja se oli jokseenkin haasteellista. Kasauksen tein osittain siten, että muutaman alkuyhdistämisen jälkeen laitoin värimallin mukaisen nuppineulan kohdalleen, sitten yhdistäminen onnistui jo hyvin. (Ei ole todettu hahmotushäiriöitä, mutta koittakaapa itse).  Lankana on Nalle, puikot 3,5 mm, tossussa on käytetty 20 silmukkaa puikolla.

2613757096_0b7b5fca18_m.jpg2612923353_bef54a4b70_m.jpg


Kiitos vielä kaikille mukavasta matkaseurasta ja erityiskiitokset matkasihteerikölle, joka näillä sivuilla kuulemma aina joskus piipahtelee. Jäikö korvan taakse myös lausahdus, että seuraavalla kerralla ...