Kenellään muulla ei varmaan ole sellaista pahaa tapaa kuin minulla, että keksii joitain muuta tekemistä tähteellisen, kuten esimerkiksi tenttiin luvun, sijaan. Eilisessä konsertissa päälläni oli yksi tällainen "sijaistoiminto". Molemmat tässä olevat tekeleet ovat jo parin vuoden takaa. Olin kyllästynyt hyvälaatuisesta joustosametista tekemääni mekkoon ja päätin tehdä siitä puseron, ettei mene hyvä kangas hukkaan. Ompelin siihen konekirjontakuvion, jonka koristelin helmillä. Tulos olisi muuten hyvä, mutta.... kuvio on liian alhaalla, vähän epäsymmetrisesti, eikä puserosta muutoksen jälkeenkään tullut mukavaa pidettävää. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

273809559_380688c471_m.jpg     273809560_9b6231fdbd_m.jpg

Toinen tällainen työ oli paitapusero. Olimme kurssilla painaneet kangasta ja puhuneet myös aurinkovärjäyksestä. Kun painopastaa jäi jäljelle, sekoitin kotiin kokeiluannoksen. Maalasin painopohjaa Aamulehden päällä isolla siveltimellä. (Virhe 1: painomustetta tarttui kankaaseen). Asettelin kuivattuja, painon alla olleita lehtiä etu- ja takakappaleelle ja nostin komeuden työtasolle loisteputken alle aurinkovärjäytymään. (Virhe 2: valoa oli liian vähän, vaikka periaatteessa loisteputkivalokin voi olla riittävä). Kun kuviot olivat valmiit, silitin värin kiinni. Lehtikuviot näkyivät kovin haileina, joten tein lehtien muodot vapaalla konekirjonnalla samansävyisellä langalla. Vieläkin näytti kokonaisuus aneemiselta, joten istuin monta iltaa pusero sovitusnuken päällä ja kiinnittelin helmiä ja tenttikirja huuteli makuuhuoneesta puoleensa. Lopulta olin tulokseen jokseenkin tyytyväinen, mutta kolmas virhe oli siinä, että käytin kaavaa, jota en ollut testannut, enkä ilmeisesti sovittanutkaan kovin hyvin. Tuloksena oli liian niukka pusero, jossa voi vain suunnilleen olla paikallaan tekemättä mitään.

273807208_1116cd7418_m.jpg   273807209_4d58532546_m.jpg

Tuo Tilkkuringin linkin laatikkoon saaminen näyttää tuottavan lievää suurempia ongelmia. Kait se joskus onnistuu, kun saan tukihenkilöni koneen viereen. Tämä bittiavaruus on niin mystistä.