Edit: Maijan avustuksella löytyi myös kolmannen kuvan työlle ja tekijälle nimi. Kiitos Maija.

Kaiken puuhastelun keskellä otin itselleni vapaapäivän ihan perustellusta syystä. Vielä tämän viikon Tilkkuvirrat tarjoaa tilkkuharrastajille monenlaista katseltavaa. Sain mukaani tilkkuilusta innostuneen mökkinaapurini.
Virroilla on monessa paikkaa katseltavaa. Perinnekylän makasiinin alakerrassa on Finn Quiltin 2. jurytetty suomalaisen nykytilkkutaiteen näyttely:"Kauas tilkut kantavat". Kuvassa näyttelyn julisteessa esiintyvä Maija Välikylän työ: Ajatusten keräilijä. Työssä on yhdistelty monenlaisia elementtejä. Se on mielestäni kaunis työ ja taidokkaasti tikattu. Uskalsin laittaa kuvan, koska se on näyttelystä kertovassa julisteessakin, sama pätee kaikkiin muihinkin tämän postauksen kuviin. Jos jonkun mielestä menettely ei ole ok, niin laita viestiä kommenttilootaan. Kuva ei ole hyvä, koska makasiini on aika pimeä spoteista huolimatta. Kuvat pitäisi ottaa jalustan kanssa.

2713373908_627d0f0699.jpg

Makasiinin yläkerrassa on kesän 2007 kurssitöitä: Sukellus suomalaiseen tekstiiliperinteeseen. Mm. elämänpuita, petit point -töiden yhdistämistä tilkkutöihin, vanhojen pitsien käyttöä ja paljon, paljon muuta.
Lisäksi yläkerrassa oli Tilkkuosaamista pohjoisesta Suomesta. Julisteessa oli oululaisen Arja Mattila työ Ihmisen kuva, joka edustaa mielessäni modernimpaa tilkkutyötä ja on selkeästi kolmiulotteinen.

2713374104_937c48b696.jpg

Edelleen perinnekylässä Marttinen – rakennuksessa on näyttely: Japani mielessäni, Espoon killan, Espoon Torstaitikkaajien ja Helsingin kilta Syyringin töitä. Julisteen kuvassa on oheinen Sirpa Mettäsen taidokas työ, japanilainen teehuone.  Se on aika erilainen verrattuna muihin tämän näyttelyn töihin, mutta mielestäni värityksessään ja pienissä kuvioissaan tosi japanihenkinen.

2712560963_02fd7cb5b2.jpg

Kaupunginkirjastossa on Oulun Tilkkufröökynöiden näyttely: …ja piste iin päälle. Hauskoja mustavalkoisia töitä, joissa on jokin punainen yksityiskohta. Kuvassa Maija Vepsäläisen Ensilumi, jossa tilkkutyö on toteutettu huovutetusta materiaalista.

2712561181_33faf62539.jpg

Keskustan Rantatien koululla on miniatyyrinäyttely – Finn Quiltin kilpailutyöt. Siellä emme käyneet, koska uskon nähneeni työt jo tilkkupäivillä keväällä. Virtain Osuuspankissa on Liisa Toukomaan: Luonto, tilkkumaalauksia. Siellä emme jaksaneet käydä, koska ennakkoon arvioitu aikatarpeemme oli jo ylitetty tutkittuamme tarkkaan edellisten näyttelyiden töitä.

Täytyy tunnustaa, että poikkesimme myös Palmroth Centerissä, jossa on mm. Marimekon myymälä. Ostin kilon pussin palakankaita. Ei sillä, ettenkö jo hukkuisi kankaisiin, mutta juuri tuo nimenomainen pussi huuteli minulle: "ota mukaan". Suurin osa kankaista oli haastavia raitakankaita ja muutama pieni soiro unikkoa houkutukseksi.

Nyt täytyy pulahtaa järveen ja paneutua köysien tervaukseen, kun vielä on muutama päivä aurinkoa luvassa.

Jos innostuit lähtemään Virroille, suosittelen jäljellä olevia arkipäiviä, koska viikonloppuna osa näyttelyistä ei ole avoinna.