uudenvuodenpäivä


Miten sitä taas oppii kirjoittamaan tämän uuden vuoden vuosiluvun, joku viikko taitaa mennä harjoittelussa.

Oli kiva lukea teidän tavoistanne merkitä muistiin olevat ja tulevat projektit.

  • Käytössä oli lappusia ja merkkejä lehtien välissä, jotka todettiin ei välttämättä niin hyviksi tavoiksi.
  • Kauniskantiset ja kauniskuvaiset vihot miellettiin hyväksi tavaksi, vielä kun kynä on lähettyvillä. Kangaskasan oma vihko positiivisille asioille kolahti minuun kerralla.
  • Tekstari puhelimeen, kun tulee yllättävässä paikassa vihje.
  • Valmiiden projektien ohjeet kansioon.
  • Raverly on myös hyvä muistipaikka, joku laittaa tiedot sinne heti työn aloitettuaan, joku käyttää sen jonoa hyväkseen. Myös oma blogi voi toimia muistipaikkana.


Itse olen kerännyt useisiin mappeihin (sukat, huivit, muu sälä) ohjeet sen jälkeen, kun työ on valmistunut. Nykyisin tulee tehtyä neuleita enemmän nettiohjeista kuin lehdistä.
Tilkkutöille on luonnoslehtiö, johon laitan summittaisia tietoja esim. koosta, kun tulee tehtyä samoja juttuja esim. myyjäisiin.
Raverlyn jono ja suosikit on käytössä ja olen laittanut niihin myös hakusanoja, jotta esim. sukkaohjeet löytyisivät helpommin.
Yhteen vihkoon aloin kirjata neulemallit, langanmenekin ja langantiheydet suosikkimalleista, mutta eihän se vihko koskaan ole mukana lankaostoksilla ja järjestyskin vaihtuu nopeaa tahtia.
Luen blogeja Google readerin kautta ja siellä voi laittaa tähden, jos kirjoituksessa on hyvä idea tai haluan palata kirjoitukseen myöhemmin uudelleen.
Torstaina ostin kovakantisen muistiinpanokirjan, jonka jatkossa kuljetan mukanani, siihen kirjaan ajatuksia, lahjaideoita jne, mielenkiintoista nähdä loppuvuodesta, miten ahkerasti muistiinpanoväline on ollut käytössä.
Kirjan ensilehdelle kirjoitin Leenuliinin uudenvuodentoivotuksen. Siitä täyttäminen alkaa.

Maikin hössötyksen tiimoilta innostuin katsomaan, mitä keskeneräisiä projekteja löytyy vapaa-ajankodilta.

tilkut kesken

Alimmaisena on torkkupeitto, joka odottaa tikkausta - on odottanut jo 1,5 vuotta. Vuorina on aika paksu fleece ja sen survominen ompelukoneeseen on haasteellista, joten se on jäänyt marinoitumaan. Vasemman reunan tilkuista piti tulla kuuden erilaisen kuvion sarja, josta koostettu työ olisi ollut oven ikkunassa - pientä piperrystä, enkä tiedä haluanko sittenkään peittää ikkunaa. Keskellä olevat hirsimokit on alku Matkalla -työstä, suunnitelma on olemassa, mutta toteutus on pahasti vaiheessa. Oikean reunan jouluisista paperpiece-jutuista on pitänyt tulla joulukorttipussukka - nyt on löytynyt vihdoin idea, joten ensi jouluna kortit ovat vihdoin hyvässä järjestyksessä. Pienet pastellineliöt on nukenpeiton alku - olivat vain jääneet purkkiin marinoitumaan, sinällään nopea projekti. Oranssi nukenpeitto odottaa muutamaa täydennyspalaa, että siitä tulee nelisnurkkainen - aika nopea projekti tämäkin.

neuleet kesken

Neuleita on vähemmän täällä. Ruskea neule on ollut vaiheessa jo pitkään, nyt pitäisi aloittaa pitsineule ja jakaa työ taka- ja etukappaleisiin. Olen kutonut aina 2 kerrosta/kerä ja ilmeisesti se on nyt jäänyt tökkimään. Lanka on aivan ihanaa, tarkempia speksejä tuönnempana, kun työ edistyy.
Musica-kämmekkäät aloitin kesäyön hullutuksena, mutta alkua oli vain resosin verran. Välipäivinä tein toisen kämmekkään lähes valmiiksi. Kerrosmäärä ei täsmää alkuunkaan ohjeeseen, joten tuotoskin on aivan liian pitkulainen. Toisen aloitin pienemmillä puikoilla - katsotaan tuottaako paremman tuloksen. Lankaa on onneksi sen verran, ettei tarvi purkuhommiin ryhtyä, kun kirjoneuleen purku ei ole sitä kivointa puuhaa.
Punainen neule ei ole marinoitunut pitkään. Aloitin sen autoneuleena marraskuun lopulla, kun menimme äitin muuttoa tekemään. Joulunaikaan ajelimme valoisassa mennen tullen pohjanmaalle, joten neule on edistynyt ihan kivasti, jo 520 m varastossa marinoitunutta Nalle-lankaa on muuttanut muotoaan. Ohje on Kodin Pellervo 9/2011-lehdessä oleva neuletakki.

talviuintia talviuintia2

Uuden vuoden aattoaamuna kävimme vielä siipan kanssa kiljumassa yhdessä.

ranta2

Nyt näkymä on tällainen - kevättä odotellessa. Järvi olikin auki tänä vuonna harvinaisen pitkään. Vaikka päivä on ollut harmaa, lumi valaisee yllättävän paljon. Onneksi sitä tuli vihdoinkin.

Viime vuonna neuloin 4,7 kg lankaa yhteensä 11,2 km edelliseen vuoteen verrattuna määrä on lisääntynyt sillä neuloin 3,5 kg ja 9,3 kilometriä. Tilkkutöitä on syntynyt viime vuonna edellistä vähemmän ja ompelu on muutenkin ollut melko jäissä.
Yleensä en ole tehnyt uuden vuoden lupauksia, mutta tällä kertaa lupasin pitää itsestäni parempaa huolta liikkumalla enemmän ja syömällä vielä terveellisemmin - toivottavasti lupaukset palkitsevat parempana olona ja toivottavasti myös pienentyneinä vaakalukemina.