Tulimme jokin aika sitten mökiltä kotosalle. Taas oli kisa, kuka pääsee nettiin ensin. No kuopus pääsi ensin Habboon seikkailemaan ja nyt tuli minun vuoroni.
Lauantaina oli tyrkyllä monenlaista tapahtumaa. Kuopus edusti perhettä mökkialueen kesäkauden päättäjäisissä. Siipan kanssa lähdettiin pohjanmaalle serkkutapaamiseen. Äitini puolelta meitä on 24 serkusta. Perinne alkoi viime kesästä, kun vanhimmat serkkuni kutsuivat muut puolisoineen kisailemaan tiukasti mm. puujaloilla kävelyssä, kyykässä, tikan- ja pallonheitossa. Sijansa sai myös seurustelu. Tänä vuonna kisailtiin Kalevalan hengessä. Oli tiukat kisat ja pisteet jäi vähille, ei oikein onnistunut Tuonen joutsenen ammunta, eikä maamme laulun arvaus, kun se soitettiin väärin päin, kuulosti vaan kauniilta. Ainut laji, missä kunnostauduin oli ketjusilmukoiden virkkaus. Onneksi voitto tuli sentään perheeseen, kun veljeni voitti kisan ja skumppapullon. Juhlien isännällä oli upea grillausesiliina.
  262402247_e73a6f22fe_m.jpg
 
Kun pohjanmaalle lähtee, niin Tuurihan on ohittamaton ostospaikka. Aikaa ei ollut kuin tunti kierrellä. Tilkkukankaista mikään ei hypännyt matkaan. Yksi Nalle Color oli uusi värituttavuus, sellainen vaalea farkkusävyinen. Sitten löysin bambu sukkapuikot. Aiemmin minulla on  ollut ainoastaan Suorat 3:n ja 3,5 bampupuikot. Jonkin leikin seurauksena toinen tyttäristämme napsautti puikon poikki. No, se rikos on jo vanhentunut. Sittemmin en ole paljonkaan suoria puikkoja käyttänyt kuin silmukoiden luontiin, kun pyöröpuikkoja on niin paljon kätevämpi käyttää, kun työ kulkee mukana.
 
262396540_9ddcaa10f3_m.jpg
 
Aloittelin tekemään kahta tyynynpäällistä. Kyllä meinasi mennä hermo, kun koko ajan sai purkaa. Vaalea pohjakangas oli niin hankala, että se meni mielummin aina väärin päin ja virheen huomasi vasta silitysvaiheessa. Toisessa mallissa oli monen eri kokoisia kolmioita ja useimiten tuli valittua tietysti väärän kokoinen kolmio. Sinnillä kuitenkin noin 30 cm:n blokit tulivat valmiiksi. Enää tikkaukset ja vähän muuta väkerrystä. Kai siihen saa toisen päivän tuhrattua. Kuopus nuhteli, etten käynyt ulkona koko päivänä.
 
262397400_5c706ac758_m.jpg  262397399_164c56768d_m.jpg