huivi6

Tyttökummini täyttää ensi kuussa 70 vuotta ja halusin tehdä hänelle lahjaksi huivin. Knitting pipeline -podcastissa oli yhteisneulonnassa Shaeylan-huivi, joka vaikutti helpolta, joten ostin ohjeen. En varsinaisesti pidä feather and fun -mallineuleesta, mutta kuitenkin päädyn siihen säännöllisin välein. Huivi oli hyvää matkaneulontaa joulukuun Düsseldorfin matkalla ja edelleen blogisurffailussa, koska välissä oli aina 12 kerrosta sileää ja vain 3 kerrosta kavennuksia ja langankiertoja.


huivi5

Tein huivin ohjeen mukaisesti 5,5 mm:n puikoilla, vaikka ohjeen lanka oli huomattavasti omaani ohuempaa, koska en mielelläni kudo kovin paksuilla seipäillä. Lankaa kului karvaa vaille 3 vyyhtiä Cascade yarn 220 heathersia. Huivista tulikin aika iso eli noin 2 metriä leveä ja 85 cm korkea.

 huivi4

Vaikka malli on helppo, ei se tarkoita sitä, että virheitä ei voisi tulla. Minulla oli silmukkamerkki keskisilmukan kohdalla, mutta siitä huolimatta olin epähuomiossa tehnyt keskisilmukkalisäykset ihan väärään kohtaan, huomasin virheen vasta, kun pitsiosion kavennukset eivät menneet kohdalleen. En ollut uskoa silmiäni, kun huomasin mistä kenkä puristi. Siispä jouduin purkamaan 12 kerrosta. Onneksi ne neuloutuivat uudelleen nopeasti.
Toisen virheen huomasin, kun olin tehnyt huivin valmiiksi ja rupesin katsomaan ohjeesta, mitä päättelyä ohjeen tekijä on käyttänyt. Viimeisissä pitsikerroksissa olikin kavennukset tehty nurjilla silmukoilla, siispä taas jouduin purkamaan seitsemän kerrosta.
 

huivi3

Huivin päättelyyn oli suositeltu "sewn bind offia", jota en ole koskaan käyttänyt huiveissa. Tähän se tuntui sopivan hyvin, kun viimeinen kerros nurjalta puolelta neulotaan oikeaa. Reunasta tuli rullaamaton. Tuo rullaaminen on usein ollut huiveissani ongelmana. You tubesta löytyy hyviä filminpätkiä tuohon päättelytapaan.


huivi2

Epätoivoinen yritykseni saada harrastushuoneeni siihen kuntoon, että siinä olisi jalanjakoa ja vapaata pöytätilaa etenee harmillisen hitaasti. Viikolla tipahti syliini kesken jäänyt tilkkutyö, jota on tehty kahden tyynyn tähdepaloista. Tämän on jäänyt varmaan kesken, koska en
ole keksinyt, mikä se haluaisi olla isona. Seinavaatteita en ihan hurjasti halua tehdä, koska minulla ei ole vapaata seinätilaa.


tilkut kesken2

Olisiko sinulla ehdotusta, mitä tästä voisi tulla, että saisin sen pois kuleksimasta?