Viime viikolla selvisi ankea tosiasia. Joitain vuosia sitten aloitin täydentämään opintojani. Nyt tutkinnonuudistuksen myötä vanhat suoritukset menevät levälleen, ellei suoritukset ole tehtynä 31.5.2008 mennessä. Gradun materiaali on kasassa, mutta täysin levällään ja sivuaineesta on 15 opintoviikkoa tekemättä plus jotain syventäviin aineopintoihin. Opintovapaaseen ei ole varaa, joten jostain täytyy luopua.
Pakkasin viikonloppuna mökillä kankaani kolmeen suureen laatikkoon ja eilen illalla kotona tyhjäilin ompelupöytääni. Nyt hyvällä korkeudella oleva leikkupöytä päällystetään kyselylomakkeilla. Kun tätä kirjoitan, tuntuu että pakahdun, kästityöt ovat hengissä selviytymiskeinoni. Toisaalta niihin kuluu niin paljon aikaa, että muusta ei ole tingittävissä. Ehkä se myös siivittää päätöstänni ahkeraan työskentelyyn opiskelun saralla. Tässä vaiheessa en haluaisi luovuttaa, sen verran olen jo opiskeluunkin satsannut.
Tässä  vielä maanantaina valmistuneet ompelukset. Hame on tämän vuoden Burdasta nro 4. Sattui olemaan sopivasti kaavat lyhyille ihmisille. Pusero on Moda 3/2004:stä. Hihoja jouduin levittämään, kun nykyään ihmisillä on niin vähän bodia tai minulla liikaa alleja. Hihan pyöriöt ei tulleet ihan mallikelpoisiksi. Mutta keskiviikkona olleessa seminaarissa alustus tuli kuitenkin pidettyä.
 
262372921_c30ed98994_m.jpg  262372920_395150a0fa_m.jpg
 
En ole oikein hameihminen, mutta onneksi se kelpaa keskimmäiselle, niin tullut ihan turhaan tehtyä.