Viime postauksen jouduin tekemään vauhdilla, että sain sen postattua viime kuun puolella. Silloin jo kuvaa ottaessani ihmettelin, miksi kamera ei tarkenna. Siippa on Barcelonassa, joten enpä saanut kysyttyä neuvoa. Olen kai painanut jostain nappulasta, joka pitää vapauttaa tarkentamaan. Tänään yritin taas ottaa kuvia ja totesin, että valokaan ei auta. Onneksi laatikosta löytyi pokkari, jolla sain otettua edes jonkinlaisia kuvia.

tyyny4
Yllätys, yllätys harmaa tyyny onkin sininen. Keskiosan tein jo useampi vuosi sitten. Ohje oli jossain saksalaisessa lehdessä. Siinä ommeltiin jotenkin laskoksia ja sitten käsin ommeltiin reunoja yhteen. Tyyny on tikattu koneella keskikohdan ympäri ja käsin pallukoita mukaillen. Tikkausta voisi olla vielä paljon enemmänkin.

tyyny3
Ajatus oli jo silloin, että sen voisi upottaa tyynyyn. Sopivaa kangasta ei varastossa ollut. Kerran kirpparilla sattui eteeni sopivat verhot. Kangas oli ohuehkoa puuvillaa, joten olen käyttänyt sen joka kohdassa kaksinkertaisena. Nyt kun tyynyt ovat valmiit, mieleeni hiipi pelko, että ovatko perstuneet pitkään ikkunassa ja tyyny hajoaa käsiin alta aikayksikön, toivottavasti ei. Tyynyn takapuoli on samaa kangasta ja silitin vielä tukikankaan tukemaan taustaa. Kiinnitys on kolmella napilla.

tyyny5
Toisen tyynyn keskiosa on tehty Tilkkutyöpäivien työpajassa (muistaakseni Hämeenlinnassa).

tyyny6
Nurkat kaipasivat jonkun tikkauksen ja mallin kopsasin Cheryl Barnesin kirjasta Quilting DOT to DOT. Meni jo vähän paremmin kuin edellisellä kerralla. Rauhallisesti, näppylähanskat kädessä.

tyyny7
Reunoihin samaa kangasta kehiin, mutta tällä kertaa tikkasin pylpyröitä vapaalla konetikkauksella ja lopuksi se tuntui jo hauskalta.

tyynyt
Tässä tyynyt vielä omassa ympäristössään. Hyllyn päällä näkyy siipan harrastus kamerat ja hyllykin on hänen tekemänsä. Tyynyt ovat kooltaan 50 xc 50 cm.

Pitkään on ollut projektina myös tilkkupeitto sänkyyn. Minulla on kapiokirstussani siipan Momin joskus hänelle virkkauttama keltainen peitto. Olen miettinyt siihen sopivia tilkkutyövälikaistaleita. Hidasteena on varmaan ollut se keltainen väri, luulen, että olisin tarttunut toimeen jo kauan sitten, jos värinä olisi ollut luonnonvalkoinen. Täytyy kypsytellä vielä vähän aikaa. Siitä ei kuitenkaan tule haastetyötä, koska en ole sitä vielä edes aloittanut.