Näin kiireistä joulunalusaikaa töissä en muista, vaikka useinmiten kiirettä on ollutkin. Aatonaattona olin purskahtaa itkuun. Nyt on onneksi aikaa rauhoittua.
Ainoan joululahjaneuleen tein keskimmäisen miehelle. Earl Grey -sukat, (raverly linkki) jotka nekin meinasivat jäädä viime tinkaan. Onneksi aattona oli kolmen tunnin automatka, jolloin sain toisen sukanlavan neulottua. Noin 20 km ennen perillä oloa päättelin silmukat. Onneksi kaupasta saa joululahjoja, ettei ihan kaikki ole itsetekemisen varassa.
Aattona olimme anoppilassa ja aloin neuloa kuopukselle pipoa, jonka viimeistelin eilen automatkalla takaisinpäin. Pipo on tehty tulpanallesta 4:n puikoilla. Taisi tulla vähän tykky, joten lupasin, että ostan sopivampaa lankaa ja teen uuden pipon ennen koulun alkua. Matkaa oli takaisinkin sama kolme tuntia, joten aloittelin uutta työtä. Prinsessa sai pikkusiskon joulun alla. Pikkusiskolle toivottiin vaunuun neulottua peittoa. Sitä on nyt neulottu 100 g eli 210 m Pirtin  kehräämön kampalangasta. Vielä on kaksi vyyhtiä jäljellä, pikkuisen neljättäkin ehkä tarvittaisiin.
Ulkona tuulee ja tuiskuaa ja näyttää siltä, että tulee sisäpäivä. Päivä on onneksi valjennut sen verran, että taidan ottaa työnalle mustan huivin, jolla on käyttöä tammikuun puolessa välissä, toivottavasti valmistuminen ei mene ihan niin tiukalle kuin joulusukissa. Huomisen saa vielä kerätä voimia ja sitten taas joutuu sorvin ääreen. Täällä hiljaisuudessa istuskelisi takkatulen loimussa pidempäänkin.

joulusukat

 
Mukavia vuoden viimeisiä päiviä kaikille.