Eli Tordis on valmis. Jotain hyötyä on siis keuhkoputkentulehduksestakin ainakin, jos se antaa lisäaikaa käsitöihin. Eli siinä sivussa, kun köhii keuhkot vereslihalle, voi aina väliin heiluttaa puikkoja. Lankana on Dropsin alpakkaa jotain petroolimeleerattua, väri 6834,  lopulta ehkä vähän liian tumma minulle. Lankaa jäi 9-10 kerästä vajaa 2,5 (en nimittäin muista, paljonko ostin). Toinen vaaka sanoi, että lankaa on kulunut 300g tai toinen 400 g, siinä likiarvot.

Hihoja tuli tehtyä 2,5 kappaletta. Ensimmäinen hiha oli kohtuullisen tiukka, joten lisäsin vähän silmukoita. Muuten noudattelin ohjetta melko kirjaimellisesti, mutta käsialani on melko tiukka, joten käytin XL:n silmukat ja M:n sentit. Hihojen kutomista helpotti ihana uusi silmukkamerkkini ja joskus Saksasta vuosia sitten ostetut kerroslaskurit, joita käytin nyt ensimmäisen kerran. Toisella laskin lisäykset ja toisella välikerrokset, ei tarvinnut tihrustaa tummaa lankaa, toimi hyvin.

433493355_d15008d62c_m.jpg

Pääntien päättelyyn löysin ohjeet Amelien ihanan Demi-neuleen bloggauksesta ja hän laittoi ystävällisesti linkit alkulähteille. Käspaikan linkin mukaan italialainen päättely tehdään 1n1o-joustimeen. Kolmannesta linkistä löytyi My Fashionable Life -blogi ja hyvin kuvitettu ohje Tubular cast off. Tein kokeilun ja toisenkin, alemmassa tein muuten ohjeen mukaan, mutta otin tiputettavan silmukan huomioiden, oliko kyseessä nurja vai oikea silmukka (siis etu- tai takakautta). Ensin oli vähän hankala päästä jyvälle, mutta...

436592784_378174a965_m.jpg

Pääntiestä tuli mukavampi näin kuin "normaalisti" kutoen päättelemällä. Välillä oli olo kuin ekaluokkalaisella, kun joka vaiheen jälkeen laskin ääneen, missä menen, jos en laskenut, menin heti sekaisin. No, ei se lopputuloksessa näkynyt ehkä (?), vaikka vähän sekosikin. Päättely oli paljon hitaampi tehdä, mutta palkitsi mielestäni vaivan.

436592798_a7b3bbc10f_m.jpg

Neuleesta tuli tosi tyköistuva. Tulee mieleen jotkut 50-luvun hiihtoasut. Enpä tiedä, millaisten housujen kanssa tätä pitää, ettei masu pömpötä aivan valtoimenaan. Neule on vielä höyryttämättä, kun aurinko oli juuri painumassa mailleen, niin piti kiittää partsille ottamaan muutama otos. Eli lopuksi muutama siipan ottama poseerauskuva koko neuleesta.

436592812_eaa2508cae.jpg

436592808_2f8fde6a98.jpg

Nyt saunaan ja nukkumaan, huomenna pääsee taaas töihin ja kohti uusia haasteita ja käsityöajatuksia.