Aloittelin tätä tilkkutyötä joskus syksyllä. Keskiosan kolme kaistaletta oli valmiina. Sitten loppui viikonloppu ja moniaita muita projekteja vilahteli ohi. Malli on jostain saksalaisesta lehdestä, joka jäi mökille.

Viikonloppuna kaivoin työn vihdoin esiin ja tein työn reunusta ja ripustuslenkkejä vaille valmiiksi. Kesken jääneen työn jatkamisessa tuntuu olevan aikamoinen kynnys, vaikka malli ja värit miellyttävät silmää.

Suurin ongelma tilkkutöissä minulla lienee tikkauksen tekeminen. Alkuperäisessä mallissa hailakkaana näkynyt tikkaus ei miellyttänyt silmääni. Vapaassa konetikkauksessa olen ihan noviisi. Yhdestä tikkausoppaasta (sekin mökillä, joten ei tarkempia spexejä) löysin vinkin keskikohdan tekemiseen ja myös vapaakirjontaosioon.

Vapaakirjonnan pohjan hahmoja piirtelin vähän räätälinkynällä / hopeisella tilkkutöiden merkintäkynällä. Tein koeponnistuksia harjoitustilkulle, mutta ensimmäinen yritys työssä on aika säälittävä, kahdestoista meni jo vähän paremmin, mutta ei siinäkään vielä hurraamista ole. Pistot ovat minkämittaisia sattuu. Siippa otti kuvia, kun kieli keskellä suuta ja pää hartioiden välissä yritin päästä yksimielisyyteen koneeni kanssa. Kuvat ovat siipan tietokoneen sisällä ja mies maailmalla.
Tikkaukset on tehty terrakotalla konekirjontalangalla, ainoa, mikä oli mökillä, mutta sulautui ihan kivasti kankaisiin.Valmis työ on kooltaan 80 cm x 80 cm ja se on kuvattu Vauhdilla tuulenvireessä parvekkeella töiden jälkeen ennen päivänvalon katoamista.

PS. Kiitos parin edellisen postauksen kommenteista. Sanna: Lissu kuulostaa kyllä jotenkin tutulta. :D