Työ ja harrastuksetkin ovat tässä pitäneet jonkin aikaa kiireisenä. Jo marraskuun alkupuolella sain Enkeliltä ja Irmalta haasteen.

Alkuperäinen haaste tai tehtävänanto:
Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Omituisia tapoja riittäisi varmaan romaaniksi asti,ainakin jos läheisiltäni kysyisi, mutta tässäpä muutama, mitä ensin mieleen juolahti, jos nyt sitten ovat tapoja...

1. Vuosiin en kyennyt kutomaan sukkia tai ainoastaan pienen pätkän kerrallaan, kun sukkapuikot alkoivat aina jossain vaiheessa "pistelemään silmiin", vaikka katson tekelettä mahdollisimman vähän ja tällä tavoin pystyy tekemään ainoastaan tavissukkaa. Minulla ei ole todettu migreeniä, eli siitä se ei voinut johtua. Nyt onneksi on saatavilla lyhyempiä puikkoja ja magic loopiakin olen kokeillut, joten haasteellisempiinkin sukkamalleihin uskaltaa vähitellen tarttua.

2. Mielestäni kuppien korvat kaapissa ja tiskikoneessa on oltava samaan suuntaan, samoin vaatteet henkarilla, niin että koukku kaapissa on kohti kaapin takaseinää. Ellei näin ole saatan kääntää ne haluamaani suuntaan.

3. Tiskikoneen aterinkori pitää täyttää kahvasta peräseinään ja sen jälkeen kahvasta ulospäin järjestyksessä, ettei kädet ole taturassa, kun jotain laittaa koneeseen. Tätä ei perheen miehet ole oikein sisäistäneet ja tulee välillä hampaiden kiristelyä ja työkalujen siirtelyä.

4. Mielestäni tavaroiden täytyy olla paikoillaan, ainakin muiden, oma työhuoneeni on lähes koko ajan kuin pommin jäljiltä, meneillään on koko ajan niin paljon asioita, että siivoamiseen ei tahdo ruuti riittää.

5. Täällä blogistaniassa yritän vastata kysymksiin ja kommentteihin ao. henkilön omaan blogiin, koska mielestäni ei ole kiva käydä kurkkimassa, onko kysymykseeni vastattu. Näin toki toimii moni muukin.

Tämä outoksien pohdinta on jo pyörinyt niin pitkään, etten sitä jatka enää eteenpäin, kun suurin osa seuraamistani blogeista on jo haasteeseen vastannut.

Tuija ilahdutti minua ruusulla. Kaunis kiitos, piristi tuolloin päivääni ja vielä kerran kiitos :).

2095034.jpg

Näitäkin olen jo bongaillut niin monessa blogissa, että tällä kertaa jätän sen jakamisen eteenpäin, kun en ehdi selailemaan, kenellä se jo on.

Viikonloppuna tuli poikettua Turussa, Florakören, Brahe Djäknar ja Akademiska Orkestern pitivät ihanan adventtikonsertin. Konsertti tulee nauhoituksena tänään sunnuntaina Radio vegasta klo 19,45. Suosittelen, kaunista nuorten äänien sointia, jos nyt satutte täällä poikkeamaan pikapuoliin, kun tämä bloggaus jäi niin viimetippaan. Koko Turun tuomiokirkko oli ääriään myöten täynnä nuorten konsetissa.

Samalla tuli käytyä Ekoaitassa hankkimassa Juulin lankoja. Ne ovat ihan uusi tuttavuus. Värit olivat herkullisia, valinta oli vaikeaa. Kuva ei tee oikeutta langoille, mutta kuvatontakaan postausta en halunnut tehdä. Meneillään olevasta mustasta huivista en yritäkään saada kuvaa.

3071533422_01358bc3f6.jpg

Turusta kotiin lähtiessämme sain viestin kurssikaverini mieheltä, että he ovat nyt pienen pojan isovanhempia. Juurihan lykimme kurssikaverini kanssa esikoisiamme äitiyslomalla erään oppilaitoksen ruokalan ikkunan taakse, kun kävimme lounaalla ja katsomassa ihmisiä, ettemme aivan "mökkiintyneet". Nyt nuo tytöt ovat jo molemmat äitejä. Mihin aika katoaa?