kissat4

Kun kissat vilistää päässä, niin pakko on jatkaa samaa teemaa. Silmiini osui Quilters newsletter -lehdessä April 2008/no 401 Hanock´s Of Paducahin mainos Fanciful Felines Quilt. Ohjeen olisi saanut ostaa 3,98 $:lla ja kankaat ja ohjeen 69,98 $:lla. Minulle riitti pelkkä kuva, jonka pohjalta sommittelin käytettävissä olleet kankaat. Tämä on kooltaan hiemen edellistä suurempi eli 125 cm x 130 cm. Tätä tehdessäni ajattelin saajaksi Pikkisiskoa.
Suurin haaste oli laskea paneelin vieressä olleiden kaitaleiden leveys niin, että valmiina kolmen tuuman ruudut meinivät tasan. Kankaat riittivät juuri sopivasti. Lilan batiikin kanssa jouduin kahteen kulmapalaan tekemään sauman.
Joskus lapsuudessa muistan äidin sanoneen, kun jauhot menivät ihan tasan leipoessa, että taisi olla viimeinen leipomus - ei onneksi ollut. Minunkaan kankaat eivät ihan loppuneet, joten tilkkuilu jatkuu.
 
Anoppi täyttää maaliskuun lopussa 80 vuotta ja haluan tehdä hänelle torkkupeiton. Sopivan mallin löysin You tubesta. Siinä on sinänsä helpohkoja blokkeja yhdistelynä. Sama blokki on kolmessa eri koossa ja koitin vähän hahmotella niitä, mutta mittasuhteet olikin vähän haasteelliset. Voi olla, että tällä kertaa täytyy tilata ohje, ellei piakkoin tule ahaa-elämystä.

Ja nyt sitten aktiivisesti etsimään kissantassufleeceä, tikkaaminen ja viimeistely on melkein isompi homma kuin pinnan kasaaminen.