Oikeesti, mihin se ihana kesä hävisi. Käytiin aamu-uimassa ja saunassa ja käsiä palelee.
Tänään vihdoin sain luettua kaikki blogit, joiden päivitykset tulee google readeriini.

Tässä vielä vähän muisteloita. Kesällä olimme viikon Pärnussa kylpylässä, oli ihana lillua vedessä, saada päivittäin hierontaa ja muita hoitoja. Kävimme myös päiväretkellä Saarenmaalla, jossa tutustuimme mm. muutamaan museoon. Tarkemmat speksit unohtuivat, kun istui bussissa ja meni minne vietiin.

Saarenmaa

Käsityöläistä tietenkin kiinnostaa "käsityökoneet".

Saarenmaa2

"värit matsaa"

 Saarenmaa3

Taustalla oleville sormikkaille olisi nyt käyttöä.

Saarenmaa4

 Saarenmaalla pääsi sitä varmemmin naimisiin, mitä paksummat pohkeet oli, koska paksupohkeiset jaksoivat tehdä hyvin töitä esim. kasata kiviaitoja.  Minäkin olisin mahtunut hyvin tuohon muottiin:)

Matkatyöksi otin yhden huivin tekeleen, Fichun (raverlyssa), joka lähes valmistui viikon aikana, mutta kuuden langan päättely ja kuvaaminen sitten kestivätkin vähän pidempään :)

huivi29

 Lankana Regian sukkalankaa ja värit kaikkia lemppareitani. Oli tosi hyvä löytö Bremenistä.

huivi30

Mallissa päivänkakkarat ovat mielestäni väärinpäin, mutta en uskaltanut kääntääkään, kun langankierto antoi lisää silmukoita, ettei ala kiristämään.

huivi31

 Huivi asettuu mielestäni kauniisti päälle ja alkukesästä ostamani huivineulakin pääsee oikeuksiinsa. Kuvat on otettu tyrnipensaan edessä, mutta ihanat oranssit marjat eivät päässeetkään kuvaan.

Koulun alun jälkeen kuopus pääsi ripiltä. Vaikka juhlat olivat pienet, vain noin 20 henkilöä, niin niidenkin valmisteluun meni aikaa. Samalla tuli raivattua kaupunkikoti aika hyvään kuntoon. Juhlista kaikki kuvat on miehen tietsikalla, joten niistä ei tässä sen tarkempaa dokumenttia. Kuopuksen kummitäti sanoi, että oli kaunein konfirmaatio, jossa oli ollut, piti oikein kyynelkin tirauttaa. Totesin siihen, että ensimmäinen konfirmaatio, missä itselläni ei ole tullut tippa linssiin, lieneekö syy ollut, että tilaisuus vietettiin toisella kotimaisella, vai? Tämä oli ensimmäinen perhejuhla, jossa isä ei ollut mukana. Niin paljon olen isää muistellut tänä kesänä eri tilanteissa ja itkenytkin.

Minulla on äidin puolelta ihanan iso serkkusarja. Meillä on ollut jo usean vuoden ajan serkkutapaaminen elokuussa, jossa otetaan mittaa toisistamme leikkimielisen kisailun merkeissä. Kisat järjestää vuorollaan yksi sisarussarja. Tämän syyskesän kisat vietettiin Seinäjoen Jouppilanvuorella upeissa maastoissa, ei voinut kuvitella olevansa lähes kaupungin keskustassa. Aloitin urani "tiskirätin neulojana" ja tein kiitokseksi kullekin serkulleni tiskirätin. Lankana Novitan bambua, jota on jäljellä niin paljon, että olisin saanut vaikka mekon prinsessalle, mutta lanka nuhjaantuu kokemusteni perusteella melko pian käytössä, joten kelvatkoon tiskirätteihin. Niitä onkin tulossa melkoinen pino, joten sukulaiset varokoot, niitä on kohta jaossa oikealle ja vasemmalle.

tiskirätit

 Syksyn tohinat ovat alkaneet. FQ:n juttuja tuli tehtyä viime viikonloppuna, mutta se on vielä salaista. Ensimmäinen kiltatapaaminen on ensi viikolla. Saamme yhden uuden jäsenen, mutta pari on lopettamassa, joten jos joku tilkkutöistä innostunut on Ylöjärven suunnalla, otamme ilolla vastaan uusia jäseniä. Pirkanmaan aluetapaaminenkin on ensi kuussa ja luvassa on mielenkiintoinen päivä. Pitäisi kai aloittaa joku tilkkutyökin pikapuoliin.
Kuoroharjoitukset ovat myös alkaneet, juhlakonsetti on marraskuussa ja tammikuussa odottaa Rooma, jes.
Neulerintamalla olisi tarvetta muistakin kuin huiveista, mutta kun niitä ja tiskirättejä on nyt vaan niin kiva tehdä. Puikoilla on tällä hetkellä vaaleanpunainen tiskirätti ja lanka vaalean lilaan huiviin, malli on jo ostettuna.
Sain synttärilahjaksi siipalta kottikärryt ja niitä pitäisi lähteä testaamaan ja perkaamaan sisäänajotietä mökille. Sain myös lahjakortin Lankaideaankin ja malli uuteen neulepuseroon on jo bongattu viimevuotisesta Modasta.
Vielä kun saisi potkaistua itsensä liikkeelle 10 000 askeleen päivävauhtiin, niin tästä se syksy kai asettuisi uomiinsa.

Siirtääkö joku kuvia Flickristä vuodatukseen? En saanut enää kopsattua http-osoitetta, vaan jouduin tallentamaan koodin kautta ja olipa hankalaa. Jäi tuollaiset turhat siniset reunatkin kuviin. Onko joku keksinyt nopeamman tavan ? Please apua.