Matka Hurtigrutenilla Bergenistä Kirkenäsiin on takana ja kokemusten sulattelu alkaa.
Vai missä sitä oltiinkaan?

Ei vaan - tällaisella suurella paatilla seilattiin siipan kanssa - ja oli siellä muutama muukin.

Kaikenlaista mielenkiintoista tuli matkalla vastaan.

Upeita maisemia ei väsynyt katselemaan ja vähän kuvaamaankin, onneksi oli siippa mukana, joka juoksi joskus kesken lauseenkin kuvaamaan kannelle,kun näkyi jotain hienoa.

Välillä pääsi pois laivalta retkille ja kaupunkeihin tutustumaan. Teimme retket: Geirangeriin ja Nordkapiin.Kaupunkeihin pääsimme tutustumaan pidemmäksi ja lyhyemmäksi ajaksi
Trondheimissä, Bodössä ja Tromsössä. Ja mitähän neuleaddiktin matkaan tarttuu?

No, tietenkin lankaa.Dropsin Alpakkaa -Auraan?-, Mirasolin merinoa -norjalaismalliseen
pipoon-, Sandnesin minialpalkkaa -sormikkaisiin- ja Kaunia -huiviin. Kaunista olen aiemmin vain lukenut jonkun blogista. Tuntuu aika karkealta tanskalaiselta villalangalta. Mirasolia olen aiemmin nähnyt, mutten omistanut. Nämä langat sekoittivat todo-listani, mutta kerrankos niin käy.

Kun matkataan etelä Norjasta ihan pohjoiseen kelit vaihtelevat aika lailla. Kansilla on mukava katsella maisemia, jolloin hyvät tuulenpitävät vaatteet, hanskat ja päähine ovat tarpeen. Suosittelen kerrospukeutumista ja hyviä kenkiä.  

Laiva kuljettaa tavaraa moniin satamiin matkan varrella ja pysähtymisiä on ympäri vuorokauden, jos on herkkäuninen, kannattaa varata hytti ylemmiltä kansilta ja varata vielä korvatulpat mukaan. Omassa laivassamme oli 5. kannella mahdollisuus kiertää ulkopuolelta ympäri laivaa, joten rauhan hyttiin sai ainoastaan vetämällä verhot kiinni. Tuotakaan ei tullut ajateltua hyttiä varatessa. Oma hyttimme oli kolmoskannella ja sijainniltaan hyvä, niin ettei pysähdykset juurikaan häirinneet.

Laivalla on hyvät oleskelutilat, joissa voi katsella maisemia lämpimässä, silloin neule ja kuunneltava kirja tai jokin muu viihdyke on hyvä olla mukana.Ruokaa sai kolme kertaa päivässä, joten laihtumaan ei päässyt. Siipalla taitaa olla ikävä
laivan ihania jälkiruokia.Aika kului laivalla mukavasti ja pää on tuulettunut työpaineista - mikä oli yksi matkan
tarkoituskin. Yhdessäolo ilman mitään tekemisen paineita auttaa taas jaksamaan arjessa.

Suunnitelmissa on jo matka pohjoisesta etelään - sitten joskus. Siippa kuulemma tietää nyt, millainen kameravarustus on oltava mukana. Eri suunnissa on vähän erilaisia retkiä ja maihin pääsee eri paikoissa.
Seuraavalla kerralla pitää muistaa ottaa mukaan myös korvatulpat, matkapahoinvointipillerit, kiikarit ja paljon erikokoisia puikkoja, kun suunnitelmat saattavat muuttua matkan varrella.

Viimeisenä iltana illallista siirrettiin puolella tunnilla runsaan merenkäynnin vuoksi. Noin kuusi päivää laivalla jätti jälkivaikutuksena ikävän keinunnan tunteen, joka tulee ajoittain aaltoina, eikä tunnu ihan mukavalta.

Matkan tuotoksena sain valmiiksi ensimmäiset sukkani Sukkasadon Heinälatoon.

Lanka: Regia Hand-dye Effect, jota ei ollut ihan kiva neuloa, koska mukana kulki musta "rullalanka", joka halusi elää omaa elämäänsä.
Kulutus: 70 g
Puikot: 2,25 mm
Malli: Primavera (ohje Raverlyssä). Varret tein huomattavasti ohjetta lyhemmiksi. Ihastuin
kauniin yksinkertaiseen malliin. Viisi kerrosta oli samanlaisia ja kuudennella tuli lisäyksiä ja kavennuksia. Malli oli helppo oppia ulkoa ja tehdä lähes työhön katsomatta. Mallineuletta tulen varmaan käyttämään myöhemminkin.

Kiitos edellisen postauksen kommenteista ja onnentoivotuksista. Joku toivoi matkakertomusta, tässä oli pääpiirteet. Kuvat suurempina ja muutama muukin löytyy täältä.