... tai ainakin tavarat. Olen kyllästynyt etsimään tavaroita. Aina on jotain hukassa. Asiaa ei ainakaan helpota se, että joka viikonloppu muutamme arkikodistamme vapaa-ajankotiin. Usein se, mitä tarvitsen on juuri siellä toisessa kodissa. Puikot jo taannoin saivat hyvän säilytyspaikan, nyt on tarkoitus saada tilkkutyö-, ompelu- ja neulontajutut omiin pussukoihinsa, jotka on helppo laittaa kassiin ja vaihtaa majaa.

Samalla tuli harjoiteltua konetikkausta isompia projekteja varten. Se ei kyllä suju vielä kovin mallikkaasti. Mutta eikös sitä sanota, että harjoitus tekee mestarin. Verraton opaskirja on Cheryl Barnesin Quilting dot to dot. Siinä on hyvät perustiedot ja hauskoja malleja, joita voi tarvittaessa suurentaa tai pienentää kopiokoneella. Jostain amerikkalaisesta tilkkulehdestä luin joskus vinkin, että näppylasormikkaat on oiva apu tikkauksessa. Ensi kertaa kaivoin sormikkaat esiin ja tuntui kyllä toimivalta jutulta.

Näitä pötkylän mallisia pussukoita en taida enää tehdä, tuntuu jotenkin hankalalta tuo vetoketjusysteemi ainakin tuossa pienemmässä.

Sensijaan olen tehnyt näitä puoliympyrän muotoisia pussukoita aiemminkin ja niihin olen kovasti tykästynyt. Ne aukeavat hyvin, joten pussukan sisällön näkee lähes kertasilmäyksellä. Vetoketjun kiinnitys on vähän haasteellinen, mutta muuten tekeminen ei ole vaikeaa.

Pienempi pussukka on tehty noin 13 x 25 cm:n ja isompi noin 25 x 32 cm:n suorakaiteesta. Tarvitsen vielä ainakin yhden isomman, johon mahtuu kunnon leikkuusakset. Aika hidasta tämä puuhastelu on, kun ensin tarvii tehdä tilkkupäällys, sitten tikata vuorin ja vanun kanssa ja lopuksi ommella pussukka kuosiinsa. Jos tällä joutuisi elättämään itsensä, niin taitaisi tulla nälkä :D. Seuraavaksi ehkä suojuksia saksille.