Sain Eijalta upean tunnustuksen ja hyvän kevään toivotuksen. Tunnustuksessa on kuva hänen itse huovuttamastaan ruususta, mielettömän ihana. Kiitos vielä kerran. Valitettavasti en jostain syystä onnistunut tallentamaan kuvaa tänne.



Joitain viikonloppuja on kulunut mökillä naisfiguurin parissa. Ostin jo neljä vuotta sitten Patchwork special art quilts -lehden, josta olen aiemmin tehnyt yhden työn kuopuksen sängyn taakse seinäsuojaksi.Anna Schumacher on ideoinut, suunnitellut ja toteuttanut työn Niki de Saint Phallen alkuperäisteoksen "Nana" pohjalta. Kuopus kysyi, miksi teen muiden malleista, enkä suunnittele itse töitäni. No, lienee mielikuvituksen puutetta. Samainen nuorimies ehdotti, että pitäisi olla vuodenaikojen mukaan erilaisia tilkkutöitä, kuten jouluksi ja pääsiäiseksi. Ei kulunut kuin hetki, kun jouluinen Simpson-vaikutteinen työ oli piirretty ja toinen korttipakan padasta aiheen saanut piirros hänen omalle seinälleen laitettavaksi.
Työn reunakaitaleissa tuli tenkka poo, ohjeessa sanottiin, laita työ ja kaitale reunat päällekkäin. Mutta kun ompeluksissa laitetaan yleensä oikeat puolet vastakkain, niin tein siten nytkin - ja metsään meni. Onneksi muna on kanaa viisaampi ja esikoinen ymmärsi, mitä ohjeessa tarkoitettiin. Hän myös osasi pyöräyttää kankaan niin, että viimeiset auringonkukkakankaan soironi riittivät ja pääsin jatkamaan työtä.



Aplikointi ei ole lempijuttujani, joten tein kappaleista kaksikertaiset ja ompelin ne koneella, palojen kiinnittäminen sujui siten käsin mielestäni helpommin. Työ on kooltaan noin 50 cm x 80 cm. Tikkasin käsin naisen ympäri, reunakaitaleen ommelsaumasta ja noin sentin päästä reunasta. Taakse laitoin "oikeaoppisen" 3-osaisen keppikujan, mutta liian alas, joten yläreuna lörpöttää. Siihen on keksittävä vielä jokin viritys. Naisella oli myös kasvonpiirteet, mutta muliinilankani ovat tietenkin kaupunkikodissa, joten laitan ne myöhemmin.



Seuraavaksi täytyy ruveta siistimään paikat ja suunnittelemaan kaupunkiin lähtöä. - viikonloput on aina niin lyhyitä.