Viikonloppuna Pohjanmaan reissullamme Parkanossa pysähtyessämme en voinut enää vastustaa näitä ihania 50 cm:n herkkuja.

509672892_a3fecd63b3_m.jpg <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Enhän niitä toki itseä varten, vaan aivan jollekulle muulle. Voi olla, että jatkossa tulee vähän enemmänkin tällaista pienempikokoista postausta.

 

Itselleni sen sijaan ostin uuden lelun. Ensimmäinen lukema näytti noin 280 g. Vanha hyvin palvellut vaaka pääsee mökille. 

509672884_7a59595293_m.jpg

 

Vihdoista viimein on valmiina neulepusero Moda 3/2007:sta ”Sinisen pehmeä lumo”. Lankana Novitan Bambu. Lanka näyttää kaapelikierteiseltä, mutta purkautuu kuin ketjusilmukka. Lanka lähti neuloessa helposti jakautumaan, joten neuletta ei voinut tehdä ”toisassilmin”. Muutin mallia jonkin verran, lisäsin helmaan pituutta 7 cm, tein kunnon hihat pidempiaikaisen käytön (ei allien;)) vuoksi. Reunat huolittelin rapuvirkkauksella, kun alkoivat väkisin rullautua. Alapuolen sisävaraan lisäsin kanttinauhakiinnityksen, ettei paita repsota. Niin ja laiskuuksissani muutin pitsineuletta niin, että nostin 1 s, 2 yhteen ja ylivetokavennus, kun ohjeessa neuvottiin nostamaan 2s, 1o ja nostetut ylivetäen. Totesin, että alkuperäinen on hitaampaa ja lopputuloksessa ei ole kovin suurta eroa. Tein miehustan yhtenä kappaleena kainaloihin asti ja hihat pyörönä, joten jäi ihanan vähän loppuvaiheen työtä. Silmukkamäärän olisi voinut ottaa seuraavasta koosta, että ei olisi ihan niin kittana, mutta muuten tykkään.

 

509672872_8f76776be7.jpg

 

Odotellessani valokuvaaja Linssiä kotiin mökiltä nuohouskeikalta tein silmukkamerkkejä. Totesin, ettei korupiikin pyörittely olekaan ihan piece o cake -juttu. Lenkit ovat sen mittaisia kun sattui tulemaan, mutta ei se mitään eihän ne käytössä ole kuitenkaan vierekkäin ja tarpeeseen tulivat. Yhdellä olemassaolleella silmukkamerkkiparilla ei kovin pitkälle pötkitä, kun noita projekteja näyttää alkavan ihan itsestään:).

 

509672894_01cfc161d0_m.jpg