Yleensä en ole luonut katsausta kuluneeseen vuoteen, mutta tänä vuonna kaikki on toisin. Takana on vuosi, jollaista en ole aeimmin kokenut, enkä toista vastaavaa toivo. Tunnelmat ovat menneet syvältä surusta suureen iloon, mutta kuitenkin pohjavireeksi on jäänyt suru ja varmaan jonkinlainen masennuskin.
Isän lyhyt sairaus ja menehtyminen toukokuussa jätti niin ison kaipauksen,  että kulunee paljon aikaa ennenkuin kipu hellittää. Kovilla pakkasilla ajattelin isääni kylmässä haudassa, vaikka siellä ei olekaan kuin kuoret ja toivottavasti hän on jossain paljon paremmassa paikassa edesmenneiden rakkaidensa luona.


Harrastusrintamalla oli kaksi isoa tapahtumaa: kuoro juhli 30-vuotista taivaltaan ja meillä oli kaksi isoa konserttia - hengellinen ja maallinen -, joissa molemmissa oli ilahduttavan paljon kuulijoita ja saimme hyvää palautetta tekemästämme työstä.
Tilkkuyhdistys FinnQuilt täytti 20 vuotta ja juhlia vietettiin Tampere-talossa, talkoisiin osallistui Tampereen seudun killat. Töitä tehtiin vuosi ennakkoon ja tutustuttiin paremmin. Paljon enemmän oli tuttuja kasvoja, kun tavattiin syksyllä Pirkkatilkku-tapahtumassa.
Iloisia tapahtumia omassa perheessä riitti pitkin vuotta. Keskimmäinen meni naimisiin alkuvuodesta, kuopus pääsi ripiltä elokuussa ja vielä loppuvuodesta koimme uuden elämän ihmeen, kun prinsessa sai pikkusiskon. Vuoteen on toki mahtunut paljon muutakin, mutta tässä tärkeimmät.

Neulekoostettakaan en ole yleensä tehnyt, mutta olkoon tässä poikkeus siltäkin osin.
Joku vuosi sitten sanoin esikoiselle, etten ymmärrä, miksi ihmiset neulovat huiveja :) Viime vuonna tein niitä 11, joista 5 jäi itselle, lisäksi kaksi kaulaliinaa.
lapasia tein  vain yhden parin (siipalle)
sukkia 5 paria, joista neljät vauvansukat, työkaverit lisääntyivät kiitettävästi :)
päähineitä 10 kpl, joista 7 sytomyssyä
lastenneuletakkeja/-puseroita 3
tiskirättejä 7. Näidenkin tekemistä ihmettelin joku aika sitten kovasti, mutta niidenkin tekemiseen tuli kova hinku.
Lankaa kului vain 3,5 kiloa. Tekemiini töihin ostin lankaa 2,85 kg, joten hyvältä näyttää, mutta aloitettuihin projekteihin tuli ostettua 1,5 kg ja suunniteltuihin 0,9 kg lankaa, joten lankavarasto kasvoi , vaikka luulin olleeni kovin pidättyväinen lankahankinnoissa.

Tilkkutyöt ovat edistyneet huomattavasti huonommin ja kangasta on pääsääntöisesti tullut ainoastaan lisää uusia projekteja varten ja valmista ei ole juuri syntynyt.

 pipo

 Joulunpyhinä tein kuopukselle pipon kaksinkertaisesta Nalle-langasta 4:n puikoilla, tuli aika tykky pipo ja kuulemma kutittaakin. Ehkä sitä voi kuitenkin käyttää lumitöissä. Lankamaailmasta hain uuden vyyhdin Zitronin trekkingiä ja siitä tein 2-kertaisen pipon, joka on siis tänä vuonna ensimmäinen valmistunut neule.

pipo2

Töissä oli loppuvuodesta ja edelleenkin on kiirettä ja tekemistä yli omien resussien, siksi varmaan ikävä päänsärky oksennuksineen on kiusannut, elimistö ei jaksa jatkuvaa painetta.
Ensi viikolla on kiltatapaaminen.

Loppuviikosta on kuoron matka Rooman, joka on tullut kuin salaa ja valmistautuminenkin on jokseenkin vaiheessa. Tänään oli viimeistä edelliset harjoitukset, joissa olin kuunteluoppilaana, kun energiaa ei ollut muuhun. Olen kuitenkin ihan täpinöissä ja seuraava blogipäivitys on todennäköisesti vasta matkan jälkeen.

 Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille blogiystävilleni.