Huh, kulahtipa aikaa ilman päivitystä. Tapaninpäivänä aloitin tilaustyön pikkusiskolle vaunupeitoksi.

vauvanpeitto

Speksejäkin annettiin, ei saanut olla paljon nurjia silmukoita, mutta ei kovin reikäistäkään. Lanka on Pirtin kehräämön kampalankaa 110 tex x 4 ja ostettiin Tampereen kädentaitomessuilta. Puikot olivat 4 mm:n pyöröt ja lankaa kului 315 g eli ihan inanen neljännestä vyyhdistä. Peiton koko on 65 x 83 cm. Tarkoitus oli tehdä 85 cm:n pituinen, mutta taisin venyttää loppumittauksissa, kun jäikin pari senttiä vajaaksi.

vauvanpeitto3pinta

Malli oli simppeli, blogeja pystyi lukemaan neuloessa. Kuitenkin jonkin verran tapahtui, joten huomasi työn etenevän ja pysyi mielenkiinto yllä.  Malli on omasta päästä, mutta neljän kerroksen mallineule on jostain kirjasta.

Kun kuvasin peittoa kerrostalomme pihassa, ohi käveli pariskunta vauvanvaunuja lykkien. Mies kysyi, onko peitto käsin tehty :)

vauvanpeitto4

Toivottavasti tulee vielä sen verran kylmiä kelejä (ei kuitenkaan tulipalopakkasia), että pikkusisko tarvii peittoa. Ja onhan sitä mukava, vaikka kelliä villapeiton päällä kotonakin. Tässä vielä peitto kuvassa sijaiskäyttäjän kanssa, kun pikkusisko uinuu omassa kodissaan.

Nyt on ulkona niin upea auringonpaiste,  että täytyy lähteä happihyppelylle.