EDIT: Kiitos Tess ja Ultsi. Täytyy varmaan mennä luetun ymmärtämiskurssille;) Ultsi väänsi lopulta asian rautalangasta niin, että tyhmempikin ymmärsi. Nyt neule etenee tässä muiden kirjoituksia lukiessa. Blogistaniassa on voimaa.Nauru

 

APUA!! Yllä olevasta langasta pitäisi syntyä pikku prinsessalle oheisen mallin mukainen neuletakki. Ohjeen kuva on vähän epäselvä, joten siitä en saanut apua. Ohje löytyi suomeksi, mutta ruutupiirros selityksineen on norjaksi. Villikseen tulee  "solmuja" tai nyppyjä, mutta norjalaisesta ohjeesta en tajunnut höppösen pöläystä.
Laitoin avunpyynnön Garnstudiolle ja ajattelin, että jos saan ohjeen ruotsiksi, niin ei ole enää mitään hätää. Kuvittelin, että suomenkielisen vastauksen saamisen menisi pidepi aika. Vastaus tuli päivässä, mutta edelleen olen huuli pyöreänä.

Vastaus: 1 knut = Dessa 3 m stickas så här utan att de släpps av vänster st: 3 am tills, 3 rm tills och 3 am tills. Släpp sen av m från vänster st.

Olen tehnyt joskus möykkyjä siten, että yhdestä silmukasta lisätään joku määrä silmukoita, työ käännetään ja ao. silmukat kudotaan ja taas käännetään ja sitten kavennetaan. Tämän ohjeen mallikuviossa on kolmen silmukan kohdalle merkitty tuo "knut". Minua hämää, kun sanotaan, ettei silmukoita saa pudottaa vasemmalta puikolta. Voisiko tuo kuitenkin olla niin, että kolmella silmukalla kudotaan ensin  3 nurin, käännetään työ ja kudotaan samat kolme silmukkaa oikein ja taas käännetään työ ja kudotaan samat silmukat nurin ja jatketaan kerrosta?
Villis jäi jäähylle heti 9 kerroksen jälkeen, kun tuli tenkkapå, olisin iloinen, jos joku keksisi asiaan ratkaisun.

Eilen tapahtui minulle se, mitä joillekin kanssabloggajillekin on tapahtunut ykskaks yllättäen. Pahaa aavistamattomana latasin illalla kuvia kameran muistikortilta tietokoneelle, kun jälkimmäinen sammui yhtä äkkiä palaamatta henkiin. Aloin eilen harjoitella kuvaamista siipalta käyttämättä jääneellä Canon Power Shot Pro 1:llä. Ja siinä oli jo riittävästi jännitysmomenttia. Olin saanut siirrettyä yhden satsin koneelle ja todennut, että osa kuvista täytyy ottaa uudelleen. Tuhosin ensin siirretyt kuvat muistikortilta ja kun yritin siirtää uusintaotoksia koneelle, ei tapahtunutkaan enää mitään.
Onneksi siippa otti varmuuskopion tiedostoistani vuoden vaihteessa, mutta tammikuun aikana tehdyt tiedostot menivät taivaan tuuliin, samoin kaikki nettisuosikkini. Siis pahemminkin olisi voinut käydä, mutta kyllä silti vähän itkettää.
Aamulla piti siis aloittaa uudelleen kuvaamisesta. Nyt on käytössäni kuopuksen tietsikka. Kaikki tapahtuu niiiiin hitaasti oudolla koneella. Kuvien käsittelyssä olen omalla koneellani käyttänyt Paint Shop Prota ja tälle koneelle on asennettu Photosop Elements, jota olen myös joskus käyttänyt, vaikkakin vanhempaa versiota.

Alkuvuosi on lähtenyt käyntiin pieniä töitä tekemällä. En ole ikuisiin aikoihin tehnyt lapasia, mutta Raverlystä bongasin Evangeline-kämmekkäät ja niissä oli niin kiva palmikko, että se jäi mieleeni. Piposta jäi sopivasti lankaa, joten päätin tehdä lapaset.Mallista otin ainoastaan palmikon ja tein lapaset perustumpun mallilla. Olen aina pitänyt enemmän lapasista, joissa on kunnon peukalokiila. Kokeilemalla keskeneröistä työtä käteen, tein lisäykset, joita tuli 8. Peukalon jälkeen loin 6 uutta silmukkaa, jotka kavennetaan pois kämmenosaa neulottaessa. Peukkuja tein kolme, kun ensimmäisestä tuli aika massiivinen. Pitääpä kysyä äidiltä perussääntöjä silmukkamääristä, kun en löytänyt muistiinpanoja itseltäni.

Lanka: Cascade 220 paints, Secret woolista
Kulutus: 59 g 
Puikot: 4 mm.
Ajatuksia: Palmikko vetää lapasen napakaksi. Palmikko oli niin koukuttava, että käytän sitä varmaan jossain muussakin neuleessa.
 


IK:n Holiday Giftsissä oli Margaret-kauluri. Pidempänä ja vähän lyhyempänä mallina. Halusin jotain siltä väliltä. Puikkosuositus oli 6,5, mutta minulta löytyi vain 6 mm:n puikot. Suosituslanka oli vähän ohuempaa kuin omani. Ilmeisesti sen vuoksi seitsemän silmukan palmikko teki kaulurista niin tiukan, ettei se mennyt pään läpi.Olin ihastunut Evengelinen palmikkoon ja 4:n silmukan lisäyksellä sain silmukkaluvun täsmäämään. Tein kuviota kaksi mallikertaa, mutta siitä tuli liian korkea ja reunasta lörö. Siis jouduin purkamaan toisen kerran, onneksi vain vähän ja lanka on paksua ja nopeasti neuloutuvaa. Vaikka kaulani on pitkä, oli kaksi mallikertaa liian korkea, joten tein toista mallikertaa vain kuusi kerrosta.Viimeisellä nurjan puolen kerroksella kavensin 11 silmukkaa, joka auttoi siihen, ettei reuna enää lörötä. Halusin kauriin nappilistan, mutta sisäreuna käpristyy. Kun saan vielä ommeltua reunan kauluriosaan, niin asuste on täydellinen.Lanka: SandnesGarn Easy
Kulutus: 100 g
Puikot: 6 mm
Ajatuksia: Ihanan lämmin, mutta paksuudestaan huolimatta ei kuitenkaan liian tönkkö. On testattu jo käytössä useamman kerran.Yllä olevan työn aloitin välineuleena, kun näin erään kanssabloggaajan sivulta tästä langasta tehdyn version. Nyt ymmärrän, miksi Raverlystä löytyy kokonaista 446 projektia tällä mallilla ja paljonko niitä mahtaakaan löytyä täältä blogistaniasta. Lanka on marinoitunut varastoissani jo kohta pari vuotta. Alulla on ollut kaksi eri suorakaiteen muotoista huivia, mutta tekeminen on tyssännyt joihinkin mutkiin matkalla. Huivi valmistui eilen illalla purkaessani harmistustani tietsikan hajottua. Tästä lisää, kun ankanpojasta kuoriutuu joutsen liotuksen ja pingotuksen jälkeen.