Torstaina pääsiäiseni alkoi Aleksanterin kirkosta. Kuoromme lauloi messussa. Kiirastorstain sanoma on aika raskas. Viimeinen virsi oli vaikea laulaa, kun alttarin valkovihreät vaatteet vaihdettiin mustiksi ja laulettiin Käy yrttitarhassa polku. Koko kirkko pimennettiin vähitellen ja meillä oli vain pienet taskulamput, että näimme nuotit. 
Kuoronjohtajamme aina välillä "ruoskii" meitä ja sanoo, että ajatelkaa, mitä laulatte. Aina se vaan ei ole mahdollista, sillä jos ajattelee liikaa, alkaa itkettää ja sitten laulusta ei tule yhtään mitään. En ollut enää perjantaiaamun messussa laulamassa, sillä lähdimme illalla mökille. Palaute molempien päivien esiintymisistämme oli ollut hyvää. Palautetta on tosi mukava saada. Töissä on tottunut käänteiseen palautteeseen eli silloin kun ei kuulu mitään, kaikki on hyvin eikä tarvi olla huolissaan.

Perjantaina sain nauttia pienen prinsessan energiasta, kiipeilystä kapeita parven rappusia ylös alas, pääsiäiskoristeiden ihmettelyä, mämmin syöntiä ym. ihanaa...
Illalla lämmitimme saunan ja nautimme siipan kanssa terassilla ihanan leppoistasta kevätillasta, ehkä inauksen liian kauan, sillä kurkku on karhea ja pää raskas. Yöllä nukuin huonosti ja työasiat pyörivät päässä.

3431326949_6361644c5f.jpg

Käsitöitä on varattuna vapaille roppakaupalla. Aloittelin tälläisellä ompeluksella.Yhdestä suikaleesta tuli tosi epävärinen, mutta en jaksanut leikata uusia paloja, kun käyttötarkoitus on pelkästään säilyte. Taustana on pala vanhaa lakanaa ja välissä vanhaa flanellipussilakanaa, kierrätystä parhaimmillaan.

3432141810_27e88d972b_m.jpg

Käyttöön pääsivät ensi kertaa kesällä Lontoosta ostamani leikkuumallineet. Aiemmin en ollut noteerannut 2,5 ":n kangasrullia, jotka lienevät tosi yleisiä jenkeissä ja Englannissa. Nuo mallineet on tehty sopiviksi tuollaisten 2,5 ":n suikaleiden leikkaamiseen.

3431327387_1acd8f4b77_m.jpg

Pitkää matikkaakin tarvittiin, kun piti laskea pohjan halkaisija. Tosin olisin muistamallani kaavalla saanut pohjan pinta-alan, enkä halkaisijaa, mutta viisaampi puoliskoni auttoi. Ei tarvinut käyttää testaa ja epäonnistu -menetelmää :)

3431327779_cafd4e4cc0.jpg

Kerinlehdilläni on nyt uusi säilytyspaikka ja saan pahvilaatikon tuvasta pyörimästä. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Vielä jäi keskimmäisen kaverilta saatuja Finlaysonin huonekaulukankaan mallipaloja. Pitääpä laittaa mietintämyssy päähän, mitä niistä vielä keksisi.

3432142262_39fa50b245.jpg