Ensimmäisen huomasin, kun tulin postaileemaan. Edellisen viestin otsikkoon oli livahtanut pianovirhe. Eihän sieltä Afrikasta tuliasiaa tullut vaan tuliaisia;)

Toinen virhe ei sitten hymyilytäkään.Aloitin kesäpuseron Moda 2/2008 mallia 50 soveltaen. Katselin pitsimallin kaaviokuvaa ja ihmettelin, miksi se on epäsymmetrinen. Aloitin muutaman kerroksen ja sitten huomasin, ettei oikein pelitä. Päätin tehdä koetilkun ja siinä meni joitain pieleen (kudoin kuoroharkoissa ja keskittyminen taisi olla toisaikaista) ja totesin, että ok, malli kunnossa. Tahkosin ja tahkosin, kunnes totesin, että ei toimi ja taas purin. Meni paljon kallista aikaa hukkaan. Joten siis, jos joku käyttää tuota mallia, niin vasemman reunan kolmiot (kavennukset) pitää siirtää silmukan verran eteenpäin vasemmalle.
Kuvan verran työ eteni, kun kudoin ja rävelsin melkein koko viikonlopun. Oikeassa reunassa näkyy sisennykset ja levennykset, jotka lisäsin neuleeseen. En myöskään jatka pitsineuletta etuosassa helmaa pidemmälle. Vähän on epätasaista, kun katsoin enemmän näyttöä kuin tikutusta.

2505038401_97ac794ec0.jpg

Tässä vielä lähiotos pitsineulekuviosta kaiken väännön jälkeen. Ja Raverlyyn hukkuu, vaikka katsoisi vain suomalaisten neulojien tuotoksia ja jonossa olevia töitä. Omien tietojen tallennus on vielä haasteellista, mutta kai etenee vähitellen.
Mukavaa alkanutta viikkoa:)

2505868376_718cb63684_m.jpg