Edellisen postauksen työkalu oli tiedetty hyvin eli kyseessä oli tosiaankin mankeli. Laudan toisella puolella on samaa sinistä väriä kuin isän lapsuudenkodin pöydän kannessa. Tuolla mankelilla on myös lapsuudessani mankeloitu perheemme mökillä ainakin pöytäliinoja. Soilella oli mainio nimi mankelille: kailoskoippurat. Suomen kieli on rikasta.

Bloggaamaan en nykyään tahdo ehtiä, kun pienet elämän asiat vievät ajan työn ohella niin, että kirjoitteluun ei näytä riittävän aikaa. Onneksi ehdin seurata blogiystävien kirjoituksia. Yksi energiaani sitonut asia saatiin tällä viikolla päätökseen ja toivottavasti se helpottaa elämää ja saan taas nukuttuakin paremmin.

Tästä näyttääkin sitten tulevan oikein megapitkä postaus, mutta katsokaa vaan kuvat:)

huivi16

Ainoa isän puolen tätini täyttää 80 vuotta ja tein hänelle huivin Manos del Uruguay Silk Blendistä. Lanka on tosi miellyttävä neuloa, sitä kului vajaa kaksi vyyhtiä nelosen puikoilla. Halusin tehdä huivista vähän ohjetta pidemmän ja siksi tein ensimmäisen mallikerran kaksi kertaa.

huivi15

Malli on Romi Hillin Live Oak Shawlette. (ravelry)

Kesän lapsi
antoi minulle tunnustuksen. Kaunis kiitos ja niiaus.

 

Tämän pokaalin myötä minun pitäisi kertoa 10 uutta asiaa itsestäni...
Siinä olikin pohtimista, eivätkä nämä kaikki ehkä ole uusia juttuja:

 1. Kuuntelen käsityöaiheisia podcasteja iPodilla lähes kaikenaikaa, kun teen asioita, joita kuuntelu ei häiritse.
 2. Rakastan järjestystä, mutta en ymmärrä, miten mm. työhuoneeni hakeutuu jatkuvasti kaaokseen ja siivoukseen käytetty aikahan on pois tärkeämmältä tekemiseltä.
 3. Uiminen on ihanaa, kesäaikaan käyn vapaa-ajankodilla ollessani järvessä ainakin viisi kertaa päivässä.
 4. Uusien käsityöprojektien aloitus on kivaa, sitten kun tulee joku kökkö, joka pitäisi selvittää, niin on helpompi siirtyä uuteen juttuun. Tänä syksynä olen päättänyt listata keskeneräiset työt ja saattaa ne loppuun järjestelmällisesti.
 5. Siipan mielestä pahinta, mitä voin sanoa on "olen vähän ajatellut", koska yleensä se tietää hänelle hommia. Tänä kesänä tuon lausahduksen lopputulemana on vihdoin hienot portaat vapaa-ajankodille.
 6. Olen ihan hätää kärsimässä ei-toivottujen kasvien kanssa, aika ei oikein tahdo riittää niiden kitkemiseen ja ne ovat paljon nopeampia kasvamaan kuin sormeni nyppimään.
 7. Viikonloppuisin raahaan vapaa-ajankodille ison kassillisen projekteja, joista vain murto-osaan ehdin kajota - enkä ole kymmenessä vuodessa oppinut mitään.:)
 8. Siipan mukaan olen fitnesslaitenörtti - meiltä löytyy mm. hierontatuoli, jumppapallo, wii jumppaohjelmineen, tasapainolauta ja viimeisenä hankintana zumba wiille. Niiden käyttö onkin sitten satunnaisempaa.
 9. Opiskelin sosiaalialaa, tällä hetkellä kuitenkin teen jotain aivan muuta, mutta koulutus ja työkokemus ei varmaan mene hukkaan nykyisessäkään työssäni.
 10. Olen tainnut tulla vanhaksi, kun ilmoittauduin työväenopiston sukututkimusohjelman käyttöönottokurssille. Oikeasti haluan, että isäni massiivinen sukututkimustyö ei mene hukkaan ja ajatuksenani on päivittää tietojan päivän tasalle, kun puolentoista vuoden aikana on ehtinyt tapahtua jo monenlaista.

 ...ja laittaa pysti eteenpäin kymmenelle ihanalle blogille.

Näihin palaan mielelläni seuraamaan, mitä uutta on syntynyt ja mitä kirjoittajalle kuuluu:

 1. Tilkuista totta
 2. Elennah tilkkuilee   
 3. Neulaa ja lankaa 2
 4. Hepsin höpsötyksiä
 5. Susun silmukat
 6. Tulihan tehtyä
 7. Piironki
 8. Pirena
 9. Lankakomero
 10. Jossun puuhailut

Olin elokuun lopussa työ-/palkintomatkalla Riikassa. Kävin museossa vanhassa kaupungissa. Alakerrassa oli 60-luvun muotia.

Riika_museo

Kaunis juhlamekko.

Riika_museo2

Tämä oli muistaakseni Mary Quantin mekko - tällaista voisi käyttää vieläkin.

Riika_museo3

Tämä mekko on ihanaa retroa.

Kahdessa seuraavassa kerroksessa oli paikallista uudempaa ja vanhempaa käsityötä.

Riika_museo4

Seitinohuelle materiaalille oli tehty hienot kaupunkisiluetit.

Riika_museo5

Tästä lasimaalauksesta saisi myös kauniin tilkkutyön.

Riika_museo6

Tässä tuli vähän vinksahtanut olo.

Riika_museo7

Katukuvassa oli myös elävä patsas.

Riika_neulegraffiti

Hauskaa neulegraffittiakin oli tarjolla. Itse asiassa se oli yhden liikkeen ulkopuolella, joka ei valitettavasti ollut auki sunnuntaina.

Riika_neulegraffiti2

Tässä vielä oven yläpuolella olleet kellot.

Seuraavaksi teen kiertolaisen keskustan ja toivottavasti ilma lämpenee sen verran, ettei sormet ihan jäädy tyrnipuskissa.
Pupujussit ovat tänä vuonna katkaisseet oksia ja hyviä marjoja lojuu maassa. Harmittaa, kun ne menevät ihan hukkaan.