...mutta mikään ei ole mukavampaa kuin olla puhtaassa, raikkaan tuoksuisessa kodissa. Siivoaminen ei ole kivaa, varsinkin kun se vie aikaa muulta mukavammalta tekemiseltä, kuten esim. käsitöiltä.
Olemme viikossa suunnilleen neljä iltaa kaupungissa, koska vietämme lähes kaiken vapaa-ajan mökillä, jossa sielläkin on ihan pakko joskus siivota.
Jäin viikonlopuksi yksin kotiin siivoamaan, kun edessä on lomaviikko ja pääsen tiistai-iltana kuitenkin mökille. Joku innokas siivoaja kehoitti aloittamaan joulusiivot jo nyt vähitellen, että kaikki on valmista ennen joulua. Päätin kuitenkin riuhtaista kerralla vähän isommin. Samainen siivoaja kertoi pesevänsä ikkunat Fairylla ja laittavansa huuhteluveteen etikkaa.Ikkunan pesussa on aina harmittanut se, että luulee saaneensa puhdasta jälkeä ja ensimmäisen auringonsäteen jälkeen huomaa kaikki kamalat rannut. Vuosien saatossa olen ostanut jos jonkinlaista vimpainta ja liinaa ja tulos on aina yhtä surkea. Nyt kokeilin tuota huuhtelukikkaa ja odotan malttamattomana ensimmäisiä auringonsäteitä, joko vihdoin olisi löytynyt se oikea tapa pestä ikkunat. Kunhan nyt saisi laitettua kaikki tavarat paikoilleen heti käytön jälkeen, ettei taas pääsisi syntymään se hallitsematon kaaos. Imurointi ei sinällään niin kauan vie.
Maanantaina jatkui kuopuksen huoneen siivous, pieneksi käyneiden vaatteiden lajittelu, kirjahyllyn läpikäynti... piti istahtaa hetkeksi koneelle, että saisin pahimmat pölyt pois rööreistä, ennen urakan jatkamista.
Yllä mainitusta syystä on käsityöt jääneet vähemmälle. Viime keskiviikkona poikkesin kurssipäivän jälkeen Helsingin Stockalla, kun täältä Mansesta ei saa kankaita. Aikaa ei ollut paljon ja teinpä sitten pienen mokan. Ostin kangasta kolme metriä ja kuvittelin saavani siitä liinan ja kaksi kateliinaa poikkipäin suojaamaan isoa kangasliinaa. No eipä olisi tullut kuin yksi kateliina ja sillä ei paljon tee. Aamusella tein sitten neljä tablettia, joissa on ohut vanu välissä. Ovat siten vähän ryhdikkäämpiä ja muutama pitkittäinen tikkaus pitää vanun paikallaan, kun taitavat joutua aika usein pesuun.Ilme on vähän jouluinen, mutta olen vähitellen kyllästynyt ikuiseen siniseen vaatteissa ja sisustuksessa ja haen uusia värejä elämääni.

1576981249_aedc037c49.jpg


Rakas tietokoneeni on käynyt vähän hitaaksi ja kinkkiseksi. Siippa on luvannut asentaa koneeni uudelleen ja olen kauhusta kankeana, että kaiki aarteni, linkit ymt häviävät suureen bittiavaruuteen. Tänään on tuo h-hetki, piti äkkiä bloggailla näin päivällä, kun vielä ehtii. Illalla kone on varattu. Älkää kuitenkaan ymmärtäkö tätä  epäluottamuslauseeksi siipalle, hän on paras ATK-tukihenkilöni ja häntä tarvitaankin melko usein.