EDIT: lanoliinituksesta:
Oikeastaan en ole lanoliinituksessa mikään mestari, mutta olen oppinut prinsessan äidiltä, että kestovaippailijat käsittelevät vaippahousuja lanoliinilla, joka palauttaa villatekstiilien pehmeyden ja imukyvyn. Samalla menetelmällä voi sitten myös pehmentää vähän karheaa neuletta. Lanoliinituksella lienee  sama vaikutus kuin pitsihuivien liotus huuhteluainevedes-sä. Tarkoitukseen olen ostanut luontaistuotekaupasta Sonett villanhoitoainetta. 1-2 ruokalusikallista liuotetaan kuumaan veteen ja  sekoitetaan litraan kädenlämpöistä vettä. Liuoksen annetaan imeytyä neuleen kuituihin hyvin ja vaate kuivataan pyyhkeen päällä. 
Neule on normaalikokoiselle 1,5-vuotiaalle vähän reilun kokoinen. (ja tää fontti rupes temppuilemaan :( )

Kaapin kätköissä on marinoitunut Novitan Marimbaa pidemmän aikaa. Yhdessä kerässä oli hintalappu 7 markkaa. Langasta olen aikanaan tehnyt itselleni ja kuopukselle kirjoneuleet ja lankaa on jäänyt jäljelle epämääräinen keko.
Nyt sain kulutettua yhteensä 165 g ja vieläkin vähän jäi.Näin pieneksi työksi aikaa kului kauan, aloitin työn jo 21.1. ja tänään päättelin langanpäät ja ompelin napit kiinni.

3414409771_4e396936ec.jpg

Sisällä oli niin kuuma, etten saanut kuvia prinsessasta neule päällä, joten on tyytyminen näihin siipan vauhdilla ottamiin otoksiin. Villatakki saa vielä lanoliinikäsittelyn, joten en höyrytellyt, enkä käsitellyt sitä muutenkaan tässä vaiheessa. Siksi pääntie näyttää vähän toispuoliselta, vaikka on todellisuudessa ihan ok.

3415215892_395155ccf0.jpg

Malli on BabyDROPS 11-8, koko 24 kk eli 86/92cm. Nyppyjen tekemisessä oli haastetta, mutta onneksi nopea apu löytyi täältä blogistaniasta.Tein pitkästä aikaa vähän kirjoneulettakin, onneksi sitä oli vain joitain kerroksia. Tällä hetkellä teen mielummin palmikoita ja pitsineuletta.


Marle antoi minulle jo jokin aika sitten tunnustuksen mukavilla saatesanoilla. Lämmin kiitos Marle.

1238066240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä olen nähnyt jo monissa blogeissa ja sen vuoksi en jatka sitä eteenpäin, kun en ehtinyt heti perehtyä asiaan tarkemmin. Aikaani on syönyt viime aikoina vuoden työn alla ollut työtyö projekti. Toiminta käynnistyi keskiviikkona ja hulina on ollut aikamoinen. Ylitöitä on tullut paiskittua runsaasti, välillä on ollut maha kuralla ja yöunet menneet sekaisin. Alku on lähtenyt kuitenkin liikkeelle ihan hyvin ja meillä on fantastinen porukka, joten katselen luottavaisin mielin tulevaisuuteen, vaikka työtä riittää tosi paljon edelleenkin.

Harrastusrintamalla työn alla on yksi neuleprojekti itselle, tilkkukillan juttuja pitäisi valmistella tiistaiksi ja itselle tekisi mieli ommella vaatteita, kankaitakin löytyisi varastosta aika hyvä repertuaari.

Hyvää pääsiäisen alusaikaa kaikille täällä poikkeaville.