Viime aikoina ei ole valmistunut mitään, vaikka olen puuhastellut kovasti koko ajan. Ruutia on pitänyt töiden jälkeen tuhlata kotijuttuihin. Eli pestä ikkunat ja siivota, että kehtaisi päästää tänään sisään sälekaihdinsedän ja huoltomiehen korjaamaan vuotavat vessanpöntöt. Nyt kehtaisi kohta vastata siihen haasteeseen, miltä työtilasi näyttää...
Olin tänään liukumavapailla, kun meinaa väkisin tuo 20 tunnin ylityöraja paukkua yli, eikä ihan mielellään tekisi talkoita työnantajalle, kaikki on kuitenkin pois omasta ja perheen ajasta.
Saatuani nuo pitkään suunnitellut herrahenkilöiden käynnit hoidettua, päätin lähteä vähän kaupungille hurvittelemaan. Kävin ostamassa muutamia kukkaruukkuja ja multaa - joo mun kukkaparat on vielä keväthoitamatta. Kuopus kyllä sotki tehokkaasti suunnitelmani ja uudet rintsikat jäi ostamatta. Mutta kalamarkkinoilla kävin syömässä ihanaa kalasoppaa ja poltin kieleni, hyvää oli kuitenkin.

En ole pitkään aikaan käynyt Radiokirppiksellä, mutta nyt jostain syystä oli sinne vetoa ja teinkin aika oivallisia löytöjä.

3470580323_1b35af6825_m.jpg

Viime päivinä ompelukoneeni on tenhyt ruusunnuppuja iiris-tekniikalla joitain vuosia sitten värjäämääni kankaaseen, minä olen vain vaihtanut lankoja aina kun kone on piippaillut. Kirpparilta löytyi 3 eurolla melkein puolen metrin pala batiikkivärjättyä kangasta, jossa on juuri oikeat sävyt.

3470580349_9fda46538b_m.jpg

Toisesta pöydästä löytyi pussillinen konekirjontalänkoja, jossa oli 7 käyttämätöntä ja 16 enemmän tai vähemmän käytettyä rullaa 12 eurolla. Langoissa houkutteli 4 iskemätöntä rullaa liukuvärjättyä vihreää, joilla ruuusunnupputyön taitaa saada tikattua, kunhan siihen vaiheeseen päästään.

3470580335_b856a0a31d_m.jpg

Löysin myös kaksi käyttämätöntä verhokappaa 50 cm x 240 cm á´1,80 €. Palluroissa on juuri samaa sävyä kuin kokeilumielessä tehdyissä palasissa. Olen suunnitellut tekeväni niistä tyynyjä, mutta sopivaa reunakangasta ei ole tullut aiemmin vastaan. Värit eivät kuvissa toistu aivan totuudenmukaisina, sävy näyttää omaan silmääni ihan samalta.

3470580341_ddccf14f05_m.jpg

Vielä sokerina pohjalla löytyi hauska lankapussi batiikkivärjätystä kankaasta 2,80 €!!! Ajattelin kokeilla, onnistuuko sukkalankakerän pito pussissa. Oli ihan pakko ostaa tuo pussukka, kun käsityötaiteen perusopinnoissa tehtiin milloin milläkin tekniikalla erilaisia juttuja ja laitoin niihin usein auringonkukan :)